Cum a fost la Biz Innovation Forum 2016

Posted by

Asa cum va spuneam, miercuri am participat la Biz Innovation Forum, un eveniment marca Biz, plin de energie, de idei inovatoare si de oameni interesanti. De asemenea, am putut testa si cateva tehnologii interesante, o casca VR si un modul de prezentare 3D de la Perceptum, dar cel mai posibil o sa va vorbesc de ele pe DigiPedia.ro, separat.

Desi la astfel de evenimente, prezentarile sponsorilor nu-s cele mai wow, trebuie sa recunosc ca de data aceasta mi-au placut si in mod special prezentarea lui Dragos Sarbu, CEO Flanco, care mi-a dat cateva idei bune pentru prezentarile mele viitoare. Motiv pentru care voi incerca sa fac rost de prezentarea lui si sa fur inspiratie pentru a putea inova in ceea ce fac eu pe plan local. Dragos Sarbu ne-a vorbit despre beneficiile tehnologiei si ale inovatiilor din domeniu. De obicei vorbesc si eu despre asta dand alte exemple, dar mi-au placut foarte mult si exemplele lui.

Andrei Pitis, Fondator si CTO la Vector Watch, ne-a vorbit despre faptul ca a avea un produs inovator nu este suficient si ca inovatia trebuie facuta in fiecare zi. Piata te obliga sa inovezi pentru a putea ramane in top. De asemenea, am retinut de la Andrei Pitis faptul ca a permite angajatilor sa greseasca stimuleaza inovatia; si trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit niciodata la acest aspect, desi le-am permis angajatilor si colaboratorilor mei sa greseasca, dar am facut asta gandindu-ma ca astfel vor invata mai repede din propriile greseli, nu m-am gandit niciodata ca ar putea fi atat de buni, incat sa inoveze si astfel sa mute business-ul la un nou nivel.

Cosmin Ochisor ne-a vorbit despre cum un gigant precum Telekom te poate ajuta sa duci afacerea la un nou nivel si ca totusi nu trebuie sa ne temem de marile corporatii. Desi un start-up are o parte de inovatie, uneori e bine sa aiba langa el un partener cu un nume cunoscut si poate cu o retea dezvoltata de distributie si clienti.

Despre lucrurile prezentate de catre Dan Enache nu am sa va spun prea multe; daca ar fi sa concretizez pe scurt, as spune „laser, frate!”. Stiam de implicarea Romaniei in proiectul Alice, o componenta importanta a Large Hadron Collider (LHC), de care cred ca a auzit toata lumea pana acum. Se pare ca si la Magurele se intampla si se vor intampla lucruri interesante. Cred ca mi-ar placea sa vizitez candva centrul respectiv de cercetare, chiar daca trebuie sa recunosc, eram mereu in situatie de corigenta la fizica.

Din pacate, nu am putut ramane si la celelalte doua sesiuni, aveam ceva treburi de rezolvat la Ploiesti, dar va invit sa cititi despre ce s-a mai intamplat acolo, scris mai detaliat de Victoria Georgiana (click aici).

Galerie Foto Biz Innovation Forum