Cum iti imaginezi orasul viitorului?

Posted by

 Miercuri seara, impreuna cu alti cativa bloggeri, impartiti in doua echipe, am avut ocazia sa ne intrecem in dezvoltarea propriului oras. Bineinteles ca jocul nu s-a terminat acolo si am continuat acasa, in incercarea de a construi orasul asa cum mi-l imaginez eu. Terminasem jocul si prima oara, dar atunci aveam un oras urat, fara strazi si care era gandit pentru performanta.

Despre joc si premii

Pentru a te juca si tu acest joc, tot ce trebuie sa faci este sa accesezi aplicatia de pe facebook, pe care o gasesti aici. Spre deosebire de alte orase pe care le-am mai construit, de exemplu Orasul Minier, m-am indragostit din prima de acest joc, cand am vazut pe la nivelul 3 sau 4, cum apar Panourile Solare, eolienele si alte nebunii gen tren magnetic (apare pe la nivelul 9).

Un alt aspect care mi-a placut la joc sunt inovatiile, probabil nu le-ati dat prea multa atentie daca v-ati jucat la joc, dar daca dati click pe detalii, va duce la informatii foarte interesante legate de tehnologia respectiva. Va invit sa cititi despre Nanotehnologie si Masina Electrica, desi toate articolele din acest panel sunt foarte, foarte interesante.

Pe langa joc, cei de la BASF vin si cu numeroase premii, in cadrul unui concurs, castigatorii fiind anuntati in fiecare vineri, pe acelasi site.

Despre orasul meu

De data asta, am proiectat pe gustul meu. In partea de nord a orasului, am plasat cateva hoteluri, un restaurant, un complex cultural si cateva parcuri pentru turisti. In zona de est, am plasat cateva surse de hrana si energie, ca trebuie sa pui ceva pe masa la turistii care vin cu vasul de croaziera pe care il vedeti in partea de nord-est a insulei. De asemenea, fiind zona tehnica a insulei, am plasat si un siloz de cereale si un centru de colectare a deseurilor.

Partea de sud am pastrat-o mai salbatica, are multe paduri si doua case, una fiind locuinta mea, cu un mic lac in fata ei, cea de-a doua fiind casa de oaspeti, ceva mai mare, pentru a putea primi numerosi oaspeti. Chiar in momentul cand am facut poza, niste prieteni sosisera cu iahtul in vizita. Langa casa mea, puteti vedea si iahtul propriu.

Casa de oaspeti este alimentata cu panouri solare, iar casa mea cu energie termala. De asemenea, am plasat pentru turisti cateva barcute cu panze, pentru a avea parte de o vacanta cat mai faina pe aceasta insula.

Echipa castigatoare

Competitia de miercuri s-a derulat, asa cum spuneam la inceputul articolului, intre doua echipe, una formata din Mihalcea NicolaeSabina CornovacTitus Capilnean, Laurentiu Buica si subsemnatul, si cealalta formata din Marius MatacheAndrei CismaruAndreea BurlacuCristian Dorombach. Bineinteles ca echipa castigatoare nu putea fi alta decat cea in care se afla Sabina; logic, nu? Nu mai ramane decat sa multumesc Sabinei si fetelor de la GolinHarris pentru invitatie.

Trailer Future City

Desi am zis initial ca nu-l mai bag in articol, fiind deja un articol destul de lung, nu m-am putut abtine. Desi e reclama la un joc, mi-as dori sa vad in cativa ani ca avem asemenea reclama pentru a construi orasul viitorului. Oricum, despre asa ceva v-am mai vorbit in articolul despre Masdar City.

La final, vin cu doua intrebari: Credeti ca lipseste ceva orasului meu? Orasul tau cum ar arata?