Cum sa urci in ZeList?

Posted by

Am citit zilele acestea tot felul de sfaturi si de idei legate de a ajunge cat mai departe in topul ZeList. Mai ales ca de cand cu topul prahovean facut de mine, ZePHlist, lumea a inceput sa devina si mai interesata de pozitile de acolo. Am gasit tot felul de articole, care mai de care mai puerile si cu sfaturi de genu: „Ca sa cresti in zelist trebuie sa ai articole de calitate”

Nu o sa ma apuc sa dau sfaturi, nu-mi plac aia cu blogrolluri kilometrice care au si poziti bune in ZeList si au facut link echange cu orice site care au acceptat „parteneriatul”.

Eu cred ca in ZeList este vorba despre influenta pe care o ai in mediul inconjurator (intelegand prin mediu inconjurator, blogosfera si social media) Daca faci lucruri faine, si ai o oarecare influenta oricat de mica in aceasta blogosfera atunci si pozitia ta in Zelist creste in urma articolelor si a faptelor care le faci. ZeList e despre cum influentezi pozitiv si constructiv blogosfera. Ca e vorba de o campanie sociala, ca e vorba de o leapsa facuta cu cap, ca e vorba de un super articol genial care e preluat si linkuit de altii.

Si da poti sa faci link exchange de tampit si sa te dai mare cu ce pozitie cool ai tu in ZeList, dar nu vei ramane decat un irelevant care cu timpul se plictiseste ca nu face bani din bloging, nu are rezultate, nu are satisfactii, are doar faptul ca si-a furat singur caciula si nu vede rezultate.

Eu vad rezultate indiferent de pozitia mea in ZeList sau in alte topuri, iar acestea nu ma ajuta decat sa-mi masor eu singur rezultatele efectului meu in social media.

Cu alte cuvinte. Urca in top in asa fel incat sa fi mandru de tine. Treapta cu treapta, Si vei simti din plin meritele fiecarei urcari.

 

5 comments

  1. Eu am observat ca urc in Zelist cand primesc multe link-uri din articolele altor bloguri. Simplu, in teorie. Greu in practica. Poate pentru ca trebuie sa castigi acea pozitie. Criteriile imi scapa. Unii iti spun ca vorbesti prostii, altii chiar vad logica in cuvintele asternute pe blog. Nu cred in retete de succes.

  2. Ai dreptate Ana, daca altii scriu despre tine te „ridica” dar pentru ca altii sa scriie despre tine trebuie sa faci/scrii o chestie misto si sa ai o influenta asupra lor.

  3. Poti creste in ZeList atat timp cat te tii de a scrie articole bune si iti vezi de treaba:) Oricum Zelist si alte sisteme de genul sunt doar niste topuri bazate pe niste parametri si nu exprima cu adevarat pozitia ta in social media.

  4. Totusi ai o pozitie buna in ZeList. Ai dreptate. Si eu am fost pe o pozitie cat de cat buna si frumoasa uimit cum am reusit sa ajung la acea pozitie fara sa vreau sau sa imi dau seama. Apoi am continuat sa urc tot mai sus, reuseam dar cu greu si mi-am dat seama ca nu sunt cu nimic in avantaj daca sunt in top in ZeList. O zi frumoasa tuturor

  5. pentru a creste in zelist ai nevoie nu doar de articole dar si de activitate in general, cum ar fi comentarii, link exchange si de persoane care te mentioneaza.

Comments are closed.