Cum vedem blogosfera peste 3-4 ani

Posted by

Articolul asta trebuia scris pe 28 septembrie, mai mult chiar in calendar mi-a aparut reminderul cu 2 zile inainte. Am stat. M-am uitat. Am zis ca trebuie sa fie ceva important daca mi-am pus reminder cu 2 zile inainte de eveniment. Dar nu mi-am dat seama ce e cu articolul asta sau despre ce anume ar trebui sa scriu in el. Stiind ca e important de pe 28 il tot mut maine in speranta ca imi aduc aminte despre ce trebuie sa scriu in el. Aseara in disperare de cauza am decis sa caut pe google poate vad la vre-un blogger un articol asemanator si imi aduc aminte despre ce era vorba. Cand am vazut care este primul rezultat am inteles.

Acum uitandu-ma in urma, nu pot sa spun ca cineva a comentat ca sunt optimist. Eu spun ca eram naiv. Multe nu s-au intamplat. Totusi exista si cateva lucruri care cred eu ca s-au intamplat desi nu aveam habar de ele atunci. Incet incet se formeaza niste comunitati locale, cele care existau atunci au devenit mai puternice iar cele care s-au infintat intre timp sunt pe drumul cel bun.

Siteuri de nisa nu prea am vazut, sunt cateva, dar destul de slabute, nici unu care sa ma  impresioneze.

Cred ca instrumentele de monitorizarea a activitati bloggerilor in social media vor evolua aducand date mai clare despre influenta, vizibilitate si vanzarile generate de un blog.

Predictile pe care le am pentru urmatorii 3 ani sunt destul de asemanatoare dar ceva mai rezervate. Am sperante ca industria aceasta creste si incepe sa devina o industrie. Numarul de bloggeri cu influenta v-a creste si el, dar nu asa cum visam acum cativa ani. As putea spune ca 10 bloggeri se vor afirma anual, poate 20 incepand cu anul al 3-lea. Poate ca pare foarte mic numarul, dar am invatat ca lucrurile se misca destul de greu si nu e asa simplu cum parea acum 3-4 ani.

Partea buna e ca tot mai multe firme investesc in online si social media ceea ce v-a ajuta la dezvoltarea blogosferei. Dar daca ramanem la stadiul de joaca nimeni nu ne v-a putea ajuta.

L-as ruga si pe Bobby da spuna ceteva cuvinte despre cum vede el directia in care merge blogosfera si ceva predictii despre urmatorii ani. Ca pana la urma de la el a inceput articolul asta in urma cu trei ani.

De asemenea arunc intrebarea si bloggerilor sa vedem cum cred ei ca vor sta lucrurile si cum va evolua in urmatorii 3-4 ani blogosfera.

Bineinteles ca pun in calendar peste 3 ani un nou reminder cu data de 07.10.2014 si de data asta imi notez si detalii despre ce v-a trebuii sa scriu.

One comment

  1. Este impresionant ca a rezistat reminder-ul 3 ani. Am sa raspund printr-un post dupa munca. Din punctul meu de vedere, blogosfera se strica momentan dar poate poate peste 3 ani va fi diferit.

Comments are closed.