Cumparati actiuni la Gabriel Resources Ltd. (GBU)

Posted by

stock-market Ieri dimineata, cand am pus pe facebook mesajul de mai jos, pretul unei actiuni pe bursa din Toronto era de 0.65 dolari canadieni. La momentul la care scriu articolul, pretul unei actiuni este de 0.75 dolari canadieni, a mai crescut putin. Eu cred ca este un moment bun in care sa va ganditi care este suma de bani pe care va permiteti sa o pierdeti si sa cumparati actiuni la Gabriel Resources.

Daca ma intrebati pe mine, suma pe care mi-as permite sa o pierd este de 2000 de euro, din pacate sunt blocat financiar in urmatoarele 3-4 luni de zile (prietenii apropiati stiu motivul), asa ca eu nu am sa investesc.

Puteti urmari situatia companiei si evolutia ei pe link-ul urmator: http://web.tmxmoney.com/quote.php?qm_symbol=GBU . Tot aici va puteti face si cont pentru a tranzactiona, din cate am vazut. (Nu am studiat foarte atent problema, recunosc.)

Daca va uitati pe grafice, veti vedea ca la sfarsitul anului 2010 si inceputul anului 2011, pretul pe o actiune se apropia de 8 dolari canadieni. Probabil, daca vor da drumul la exploatari, nu va urca pana la 8 dolari, dar la 5 dolari tot va ajunge pretul.

Cu alte cuvinte, risc sa pierd 2000 de euro, dar totodata s-ar putea sa castig 10.000 de euro sau mai mult. Acum fiecare stie suma pe care isi permite sa o riste intr-o afacere oarecum riscanta.

Pentru un parlamentar estimez, din burta, ca suma pe care ar fi dispus sa o riste ar putea fi de 150 de mii de euro. Cam toti au case de valori mult mai mari, asa ca banuiesc ca isi permit sa riste (mai ales cand sunt mult mai bine informati ca mine despre ce vor vota colegii). La 150 de mii de euro, va castiga 1 milion de euro (daca actiunile se duc la 5 dolari per share). Acum, daca tu ai avea posibilitatea sa faci 1 milion de euro, ma intreb oare cum ai vota? Si daca ai sti ca vrei sa faci asta, oare ce ai declara in presa, avand in vedere ca ai interesul ca actiunile sa scada cat mai mult?

Am inteles ca se mai voteaza pe 17 septembrie nu stiu ce lege prin parlament. Eu cred ca acela este momentul in care parlamentarii nostri se vor umple de bani. O lovitura curata si perfecta. Dar asta ramane de vazut.

Vreau sa va mai spun ca o excrocherie perfecta este atunci cand cel excrocat nu-si da seama de asta. Desigur, protestatarii au iesit in strada din proprie vointa si nimeni nu i-a manipulat. Am sa va spun o poveste despre manipulare in articolul urmator, poate invatati ceva din ea, atunci cand strigati sus si tare: „pe mine nu m-a manipulat nimeni„.

rmgc_bursa_toronto

4 comments

  1. Gabriel Resources Ltd este o companie fondata pe „nimic” la fel cum se printeaza si banii de catre trezorerie fara a avea o baza. Now, GBU a fost initiata de un „baiat destept” de cetatenie romano-australiana, el fiind foarte cunoscut pentru tepe pe burse internationale. Acest individ a fondat si subscris compania la bursa, a primit niste aprobari si date referitoare la existenta aurului, s-a dus in Canada si a zis, bai eu am relatii in Romania ca-i mituiesc pe politicieni, uite studii care atesta ca acolo sunt zeci de tone de aur, actiunile astea o sa valoreze de sute de ori mai mult in urmatorii ani. Bine, au venit strainii obisnuiti cu astfel de tunuri (vezi Open Pit Peru) si au investit. Surpriza! dupa ce au crescut actiunile fondatorul initial a vandut tot. Teapa a fost deja data si omul responsabil a plecat de ceva vreme. Toata istoria „tepei” RosiaMontana aici : http://www.tvrplus.ro/editie-biziday-130060 .

    Cheers!

  2. Nu stiu exact termenul, dar din ce am citit pe net, cam seamana. La un alt nivel, facut de un guvern.

Comments are closed.