Curajul de a exista

Posted by

Traim? Sau am murit de mult? In mijlocul fiintei noastre launtrice zace un suflet, de cele mai multe ori chinuit, de cele mai multe ori intemnitat si aproape mort. Uneori striga… striga dupa libertate… dar noi nu-l auzim, am uitat de mult de el.

In unele zile, mai linistite, stand la umbra unui copac, stam in liniste si incepem sa ne auzim gandurile, si cu o ultima sfortare sufletul urla din nou. Parca s-a auzit ceva, oare ce o fi? Ne cuprinde o neliniste. Ni se face frica. Apoi de cele mai multe ori credem ca doar ni s-a parut, ca defapt nu s-a auzit nimic si ne ridicam si plecam mai departe.

Uneori urletul chinuit al bietului suflet razbate la lumina, si atunci ne dam seama ca drumul pe care mergem este gresit. Avem insa oare puterea de a schimba directia? Avem curajul de a ne bucura de existenta noastra vremelnica si a fi multumiti? Sau ne uitam in jur ca nu care cumva sa fi auzit cineva urletul sufletului nostru si incercam repede repede sa-l reducem la tacere si sa-l ingropam cat mai adanc ca sa nu-l mai auzim poate niciodata.

Uitam de noi insine, uitam sa fim fericiti, uitam sa fim liberi. Apoi de plangem de viata mizerabila pe care o traim, si desi ne sta in putere sa o schimbam chiar de maine nu o facem, ne-am obisnuit asa, niste bieti nenorociti de care soarta insasi pare sa isi bata joc.

Incet incet, sufletul se stinge si ajungm intr-o rutina zilnica in care parca nici viata nu mai conteaza. Desi suntem vii, am murit de mult si nimic nu pare sa mai fie in stare sa ne reinvie. Am avut grija sa ingropam adang si ultima bucatica ce mai stralucea din adancul sufletului.

Si sa nu credeti ca eu nu fac asta, reusesc cu brio sa inot in valtoarea vieti fara sa mai aud sunetul sufletului meu. Doar ca e un spirit vechi si puternic si nu mai poate de mult sa fie inlantuit, asa ca oricat as incerca orice fiinta superioara inteleapta care il atinge il face sa vibreze iar cand vibreaza reuseste sa scoata un urlet inviorator si nu ma lasa in pace pana nu insir cateva cuvinte de ale lui aici pe blog.