Ai curajul sa faci o schimbare in viata ta!

Posted by

Daca viata pe care o duci te nemultumeste, atunci e clar ca trebuie sa faci o schimbare, probabil una chiar radicala. Stiu. Suntem cu totii destul de rezistenti la schimbare, ne place sa ramanem in zona noastra de confort si cu greu iesim din ea. O schimbare presupune un pas catre necunoscut, riscuri, lucruri care probabil nu vor merge asa cum vrem noi, chiar sacrificii.

In urma cu 4 luni, am facut o schimbare majora in viata mea si sa nu credeti ca a fost usor. Mi-a luat mai bine de doi ani ca sa fac acel pas. Am stiut de la prima sesiune de coaching ca cel mai greu bolovan pe care il car in spate este jobul si ca schimbarea majora pe care trebuie sa o fac in viata mea e renuntarea la job. De atunci am incercat tot felul de cai de mijloc, sa gasesc un job part time, sa gasesc un job care sa-mi permita sa lucrez de acasa, sa gasesc multe alte plase de siguranta, pentru ca imi era cu adevarat frica sa fac acest pas. Pana la urma am sarit, fara nici un fel de plasa de siguranta si ma bucur ca am facut asta.

Probabil nu o sa uit niciodata in viata cat de tare imi batea inima cand urcam pe scari si cum probabil am ajuns aproape alb la fata la departamentul de HR, pentru a-mi da demisia. Acum, bineinteles, zambesc cand imi aduc aminte de ziua respectiva, dar atunci in mod sigur nu zambeam. (Azi se fac fix 4 luni de la acel moment.)

Stiu foarte bine cat de greu e sa faci o schimbare, dar nu intotdeauna trebuie sa fie una drastica precum exemplul de mai sus, pot fi schimbari mici care in timp sa dea rezultate fenomenale. De exemplu, iti poti propune sa te trezesti dimineata cu 30 de minute mai devreme si sa aloci cele 30 de minute pentru a citi o carte; nu am experimentat pe propria piele, dar am auzit ca o asemenea schimbare, chiar si foarte mica, face cu adevarat minuni in viata cuiva.

Cel mai bine e sa-ti cauti singur drumul in viata, sa alegi singur pasii si riscurile pe care ti le asumi, important insa este sa faci acei pasi, mai mici sau mai mari, catre o cale mai buna. Dedica-ti timp pasiunilor tale, educa-te si, daca nu ai in momentul acesta niciun fel de pasiuni, fa-ti timp pentru a le descoperi si a te ocupa de ele. (Eu le numesc pasiuni si nu hobby-uri, pentru ca percep hobby-ul ca fiind ceva ce iti place, dar il faci ca sa iti umpli ceva timp liber; pe cand atunci cand vorbim de pasiune, esti indeajuns de motivat incat sa sacrifici alte lucruri pentru a te dedica pasiunii tale.)

Oricum ar fi, nu iti fie teama de schimbare, daca viata pe care o ai nu te multumeste, decat sa te plangi si sa te complaci in ea, mai bine faci o schimbare care sa te aduca in punctul in care tu esti multumit, oricat de mica ar fi acea schimbare.

3 comments

  1. Eu unul mi-am propus o schimbare, și anume să scriu mai de pe blogurile mele, și implicit să fiu mai activ în blogosferă. Sau să mai învăț un nou limbaj de programare, sau să mi le perfecționez pe cele pe care le știu până acum… sunt multe schimbări pe care vreau să le fac, dar evident trebuie să fac priorități, și aici cam este buba 🙂

  2. Felicitari Dragos! Un articol inspirational, mai ales fiindca este inspirat din realitate 🙂

Comments are closed.