De azi o sa scriu mai corect pe blog

Posted by

Da de azi o sa scriu mai corect pe blog, şi pe ici pe colo voi avea presărate şi câteva diacritice.  Nu, nu m-am apucat sa scriu cu diacritice, susţin în continuare ca sunt inutile din punctul meu de vedere, şi ca scriu foarte bine şi asa.  Partea amuzanta e ca aceste diacritice vor fi presărate haotic în posturile mele.

Totul a placat de la sublinierile cu rosu din corectorul de spelling şi am decis sa îmi pun dicţionarul limbii romane, astfel pentru cuvintele subliniate pentru care dau click dreapta şi le corectez vor apărea scrise corect. Acest dicţionar instalat din păcate nu îmi va corecta şi greşelile gramaticale, sau unele fraze exprimate ciudat, asa ca nu îmi fac griji ca nu voi mai avea material şi pentru colecţia proprie de perle.

Bineînţeles ca nu voi sta întotdeauna sa corectez ce am scris, dar probabil blogul meu va arata puţin mai curat decât de obicei.

Sunt sigur ca se vor găsii cârcotaşi care  vor spune ca în felul asta maltratez si mai rău limba romana, dar ştiţi bine ca nu îmi pasa asa ca abţineţi-va.

4 comments

  1. Cum naiba scri tu corect dacă scri cu diacritice „ici … colo”. Ori folosești diacriticele ori nu. Acestea există special pentru a diferenția ă de â iar tu folosești diacritice când scri doar ș. Mi se pare o prostie din start. De altfel mi se pare o prostie să spui că diacriticele sunt inutile, ar fi fost mai ok să recunoști că îți este greu să scri folosindu-te de acestea sau whatever…

  2. Nu folosesc diacriticele, doar folosesc corectorul de spelling, pentru a înlocuii unele cuvinte, deci bagă el diacriticele pentru cuvintele care nu au şi o varianta fără diacritice. De exemplu „fata” îl vede ca fiind scris corect şi nu sugerează „fată” sau „faţa”.

  3. dau 200L de bere oricui e in stare sa-l invete pe haotik sa scrie corect.

  4. Pentru Bogdan Anghelina: Eu zic să înveţi întâi tu să scrii corect (cu sau fără diacritice) şi pe urmă să dai sfaturi. Pentru că de 3 ori ai scris greşit „să scrii”: „Cum naiba scri tu corect dacă scri […]” sau „îți este greu să scri […]”. 😀

Comments are closed.