Ubuntu 10.04 sau flacara violet a linuxului

Posted by

Dacă tot nu am plecat pe undeva de 1mai, m-am jucat cu noua şi proaspătă versiune de la Ubuntu. Mi-a apărut acum 2 zile în Update Manager şi cum nu funcţiona perfect pe laptopul meu nici versiunea anterioara am zis ca merita riscul unui upgrade.

Primul lucru pe care l-am remarcat a fost fundalul violet, dar şi câteva iconuri schimbate şi care arata destul de interesant. Cel de la coşul de gunoi sau cel de la wireless. Apoi la modul general parca se mişca mai bine. Problema cu placa video GMA 500 rămâne încă existenta şi în aceasta versiune unde nici măcar nu mai apare activa opţiunea de extended monitor. Restul, GPS-ul sau modemul broadband încă nu le-am testat nici în aceasta versiune dar probabil o sa stau de ele în curând. Partea de flash în firefox parca merge mai bine deşi a trebuit sa o reinstalez după upgrade ca nu mai exista.

Atunci când încerc sa activez compiz îşi cauta singur driver-ele după care bineînţeles nu le găseşte şi revine la modul  normal. Dar asta îmi da speranţa ca poate odată le va găsi.