De ce ar vrea un blogger sa intalneasca presa?

Posted by

Mi-am tot pus intrebarea asta de ceva vreme, de cand cu discutiile legate de o posibila intalnire dintre bloggeri si presa din Prahova. Si, sincer, in acest articol nu vin sa dau un raspuns, pentru ca nu am un raspuns, vreau doar sa aflu parerea acelora care vor sa aiba o intalnire face-to-face cu presa.

In primul rand, eu nu vreau sa ma intalnesc cu presa, sau nu inteleg de ce e nevoie aceasta intalnire.

In al doilea rand, daca ar fi vorba sa ma intalnesc cu presa, iar presa ar fi formata din Victor Karpa, din Dan Dragomir, din Cristina Bazavan, toti fosti jurnalisti de la care clar ai ce invata, as spune DA fara sa imi verific calendarul macar.

Dar cu cine se vrea aceasta intalnire? Cu niste jurnalisti neprofesionisti, care nu isi fac treaba, care nu fac o presa de calitate, care scriu mult, prost si fara rost. Si mi-e sila sa caut articolele pe blogurile din Prahova unde presa a fost tavalita, injurata, acostata de catre bloggeri.

Dar ei vor o intalnire, tocmai cu aceia pe care ii considera ziaristi de cea mai joasa speta. Si ma intreb de ce? Te pomenesti ca bloggerii din Prahova vor sa se apuce sa tina lectii de jurnalism celor care fac presa de 10 ani de zile. Sau poate altele sunt motivele, eu caut sa le gasesc si nu reusesc.

Singurul cu care mi-ar place sa stau de vorba la o bere este Radu Baicu; si asta pentru ca desi ma „injura” din cand in cand prin ziar, cateva din articolele lui m-au distrat foarte tare. In plus, cred ca e enervat la culme cand „gresesc” si in loc de „userul fiziologic” imi scapa „necesitate fiziologica”. Dar e prea fun ca sa nu fac confuzia asta mai ales cand ma enerveaza.

Apoi, eu am o relatie, zic eu, buna cu presa (sau asa cred). Nu cred ca i-am injurat vreodata pe blog, unii dintre ei m-au invitat pe la tv sau am dat interviuri prin ziare. Pe altii nu am avut placerea sa ii cunosc sau sa interactionez cu ei. Daca am vreun proiect si vreau sa-l fac, nu ma opreste nimeni sa il sun pe Patraru, pe Fido , pe Stavri si sa discut cu ei.

Apropo, eu nici nu stiu cine e Stravi. Si nici nu ma intereseaza, de vreme ce eu citesc bloguri si nu presa. Sunt mult mai bine informat, gasesc articole mai interesante si nu ma enervez citind articole despre nimic.

5 comments

 1. Nu doar o dată s-a întâmplat ca presa din Prahova să îmi atace prietenii. Pe siteuri, ziare şi ce mai au ei acolo. Prieteni nu mă refer la bloggeri, ci persoane cu care interacţionez destul de des.

  Ei au fost primii care ne-au atacat pe noi. Au râs de ce încercam noi să facem, iar articolele Userului Fiziologic cred că sunt cel mai bun exemplu. Poate au fost unele bune, dar oare de ce a fost creat un aşa zis User? Simplu, pentru a ataca blogurile. Le este frică ca nu cumva să le furăm cititorii.

  În articol ai adus vorba de foşti jurnalişti, dar ei NU au activat în presa din Prahova sau cel puţin aşa ştiu eu.

  Da, la mai mult de 75% din presa din Prahova pot să le dau lecţii. Un mucos care câteodată mai are şi greşeli de gramatică, încă la liceu, fără o facultate de jurnalism terminată. Eu aş putea să creez una dintre cele mai interesante comunităţii din Ploieşti, iar în jurul meu să se învârtă toţi. Nu am surse, dar am un lucru muult mai special. Sunt tânăr, veştile circulă foarte repede.

 2. Haotik, lămureşte-mă o dată pentru totdeauna: dacă NU te interesează acest subiect, Nu te pricepi la presa online locală, NU ai absolut nicio tangenţă cu discuţia propusă de mine, de ce faci atâtea valuri?
  N-am chef de nicio dispută inutilă, doar vreau să aflu de ce.
  PS: ştii că ai fi putut veni la mine să mă întrebi direct, orice, da?

 3. @eRRmy daca crezi ca e asa simplu sa faci un ziar de ce nu o faci. @ghimpeleploiestean are domeniul perfect pentru un ziar de succes. Si deja sunteti doi care ati putea lucra la „ziar”

 4. @Haotik am tot respectu pentru Rareş. Scrie foarte bine, corect, cu stilul propriu pe care l-a creeat.
  Am un motiv foarte simplu: în Prahova NU mai este loc pentru încă un „ziar”.

 5. @eRRmy toate ziarele sunt proaste dar nu e loc pentru unu mai bun. Te contrazici singur sincer.

  @w. nu am nici o treaba cu … ia sa vedem … OTV-ul sa zicem, dar daca vad acolo o chestie de genu „toti oamenii vor sa fie rapiti de extrateresti”, desi nu am nici o treaba cu otv, extrateresti sau rapirile cred eu CA AM DREPTUL sa ma intreb pe blog:
  – Bai voi de ce tot ziceti toti ca vreti sa fiti rapiti de extrateresti.
  Si vor veni 10 comentatori cu 10 idei/argumente care sa ma faca sa inteleg de ce vor asta, sau vin 9 si spui si ei ca nu vor de unde o sa trag concuzia ca nu toti oamenii vor sa fie rapiti de extrateresti ci otv-ul doar abera.
  Nu am cerut parerea ta, am cerut parerea celor care ma citesc, chiar am extins intrebarea si la alte judete.

Comments are closed.