De data asta fac lucrurile putin diferit

Posted by

Ma uitam la cum construiesc noua firma si mi-am dat seama de cat de diferit e modul de „constructie” de acum fata de cel aplicat in vechea firma. 

Daca ar fi sa compar constructia unei companii cu constructia unei masini, atunci pot spune ca prima oara am luat o caroserie, urmand ca dupa aceea sa-i pun roti, motor si toate cele ca sa mearga, poate ca si din cauza asta mai scartaie uneori.

De data asta, modul in care actionez e total diferit. Lucrez cu firme de branding pentru a-i alege caroserie perfecta, lucrez cu firme care ofera servicii financiare, pentru a avea la dispozitie anumite sisteme deja inainte de a avea firma, lucrez la proceduri si procese, desi firma inca nu exista. 

Practic analizez fiecare element, caroserie, roti, motor si abia cand vor fi gata toate si se vor imbina perfect, atunci voi crea produsul final. 

Personal, m-a uimit si pe mine aceasta atitudine, ca de obicei sunt genul de om care da drumul la treaba si mai vede pe parcurs de ce mai are nevoie. 

Atentie totusi cu acest gen de abordare, multi cauta prin asta sa amane momentul constituirii unei firme, sau evita sa faca acesti prin pasi pe drumul antreprenoriatului. Nu e cazul la mine, pentru ca deja traiesc de pe urma antreprenoriatului de cativa ani si mai ales pentru ca lucrez zilnic cateva ore la acest mega proiect. 

Acum cand scriu acest articol imi dau seama de o exprimare care poate fi interpretata gresit, am tot spus ca fac o noua firma, de fapt nu e vorba de a face actele pentro o noua firma, ci de a crea un nou business cu toate procesele pe care le implica. Poate si de acea abordarea mea e total diferita de pana acum.

2 comments

Comments are closed.