Ziua Stafetei

Posted by

In fiecare an, exista o perioada in care tinerii elevi din scoala generala cauta sa se intalneasca cu profesionisti din domeniul in care vor sa-si urmeze cariera si astfel sa decida daca intr-adevar este sau nu pentru ei.

Dupa feedback-ul pozitiv de anul trecut, am fost invitat si anul acesta sa stau de vorba cu ei, sa le raspund la intrebari si sa le vorbesc despre calitatile pe care trebuie sa le aiba un profesionist in domeniul IT.

De cele mai multe ori caut sa port discutii libere cu ei, sa ii stimulez sa puna intrebari si sa caute sa afle de la mine exact ceea ce ii intereseaza. La inceput sunt mai timizi, dar dupa 15-20 de minute devin mai relaxati si incep sa indrazneasca sa puna intrebari.

M-au intrebat despre limbajele de programare, despre calitatile pe care trebuie sa le ai, despre ce faci atunci cand nimic nu pare sa mearga si, spre uimirea mea, m-au intrebat si despre Bitcoin si despre tehnologia din spatele acestuia. 

Cred ca le-a placut si anul acesta, chiar daca am fost putin suparat pe mine ca am uitat acasa adaptorul de HDMI si nu am putut sa le arat si lucruri faine pe videoproiector. Oricum, le-am spus despre proiectul la care lucrez acuma si sper ca, daca ma mai eliberez putin cu timpul, sa pot sa vi-l arat voua, pe aici, ca sigur o sa va placa. Mai trebuie si ceva hardware, dar poate reusesc sa-l comand de pe net in curand, costa cam 300 de lire. 

Fac treaba asta cu voluntariatul pe partea de educatie, pentru ca atunci cand sunt implicat in educatie simt ca-mi aduc cu adevarat aportul la o lume mai buna. Poate ca ar trebui sa fim mai multi cei care facem asta si sa o facem total dezinteresati, fara sa asteptam ceva in schimb.