Delfinariul din Constanta

Posted by

delfinariu Asa cum va spuneam si zilele trecute, in cadrul scurtei vacante pe care am avut-o, am vizitat si Delfinariul din Constanta, pentru ca de multa vreme era pe lista mea cu lucruri de facut in aceasta viata si nu reuseam sa ajung sa-l vizitez.

Ultimul spectacol cu delfini la care am luat parte, a avut loc acum cativa ani in Italia unde parcul de distractii Gardaland are si un delfinariu in incinta lui. Parca atunci spectacolul a durat 20 de minute, la noi dureaza 15 minute.

Am intrebat daca exista vreo posibilitate de a inota cu delfinii. Mi-as dori sa fac asta o data in viata, dar sa vedem cand si unde se va ivi ocazia. In Romania e mai greu de obtinut asa ceva, pentru ca din cate am inteles, cei 3 delfini pe care ii are delfinariul din Constanta sunt pentru cercetare si spectacolele pe care le tin de 3 ori pe zi sunt mai mult un bonus oferit publicului, decat o afacere in sine.

Am aflat ca totusi delfinii nu sunt asa de jucausi cum stiam eu din filme si ca in locurile unde se practica inotul alaturi de delfini, acestia sunt oarecum obisnuiti cu oamenii si cu faptul de a avea contact si cu alti oameni in afara antrenorilor lor.

Si eu cand ma gandesc ca inotam acum doua veri dupa delfini in Marea Neagra si speram ca or sa fie destul de curiosi sa vina la mine…. acum inteleg de ce nu mi-a iesit. Dar stiti voi cum e, speranta moare ultima.

Am si filmat, de fapt Dana s-a ocupat de filmare, si puteti vedea mai jos o parte din spectacol:

5 comments

  1. Ce frumosi sunt. Ma bucur de fiecare data sa ii vad cand ajung acolo insa ma si intristeaza sa ii vad in captivitate …

  2. In concediul din aceasta vara o sa merg la mare in Statiunea Mamaia si o sa trec sa vad si Delfinariul din Constanta.

Comments are closed.