Mi-am dat demisia, iau o scurta vacanta si pe urma ma apuc de treaba serios

Posted by

Mi-am dat demisia, mai am 10 zile, dupa care plec intr-o scurta vacanta si dupa aceea ma apuc serios sa lucrez la ideea/afacerea mea.” Ati mai auzit textul acesta, nu-i asa? Deci, ca sa recapitulam, ti-ai dat demisia ca sa-ti urmezi visul, dar visul tau poate sa mai astepte o saptamana sau doua, cat te bucuri tu de o binemeritata vacanta. Mie treaba asta nu-mi suna bine, e ca si cum ai incepe cu stangul pe noul drum fara ca macar sa-ti dai seama.

E drept ca dupa un job de 8 ore care poate nici nu-ti mai placea si nu-ti mai aducea satisfactii, simti nevoia sa iei o vacanta, una in care sa-ti reincarci bateriile pentru greutatile pe care noul drum le va aduce in calea ta. Cumva tind sa iti dau dreptate, ca din cand in cand e buna si o pauza, dar poate ca nu e cel mai bun moment ca sa iei o pauza. Sa zicem ca visul tau (in afara de a realiza cel mai tare, nemaivazut si nemaiauzit business) e sa ai niste venituri de x sute/mii de euro pe luna. Ei bine, afla ca tocmai ai amanat acest obiectiv cu o saptamana, oare te incarci cu indeajuns de multa energie ca sa recuperezi timpul pierdut? E ca si cum te-ai inscrie intr-o competitie (un maraton as zice eu) si preferi sa pleci in cursa cu o saptamana mai tarziu.

E drept, nu toti suntem la fel si nici nu trebuie sa fim la fel, dar eu stiu ca asteptam cu mare entuziasm ziua in care se incheie contractul la fostul loc de munca pentru a ma apuca de treaba. Astfel incat m-am apucat de munca din prima zi. De fapt si de drept, eu m-am apucat sa lucrez la visul meu cu mult inainte de a ma angaja, dar aia e alta poveste. Imi aduc aminte doar ca eram extrem de entuziasmat, stiam deja ca urmeaza un drum greu si obositor, dar cumva imi luam energie din entuziasmul pe care-l aveam.

Mie, personal, faptul ca preferi sa pleci intr-o vacanta (indiferent de scuzele pe care creierul tau le inventeaza) imi ridica un semn de intrebare in legatura cu dedicarea pentru noul proiect sau business pe care vrei sa-l desfasori. Dar cine sunt eu sa judec, la final e doar decizia ta.

Si inca o idee, daca un job de 8 ore ti se pare obositor si stresant si ai nevoie de o vacanta, atunci in antreprenoriat fii sigur ca o sa ai nevoie de vacanta dupa fiecare saptamana de munca, pentru ca-i mult mai greu si mai stresant decat un job, o sa vezi. In rest, iti urez mult succes si te felicit pentru drumul pe care l-ai ales!