Din nou despre afacerile in regim hotelier

Posted by

Scriam in urma cu cateva luni ca si pe timp de criza o afacere poate functiona si produce bani. Acum vad nu numai ca o afacere de acel gen functioneaza dar se si extinde sau mai bine zis apar siteuri noi de genul pe diverse zone. Astfel, confirmarea ca afacerea respectiva functioneaza am primit-o de la un site de cazare regim hotelier din cluj ceea ce arata ca afacerea aceasta functioneaza bine si in alte orase nu numai in Bucuresti. Piata exista, e pacat sa nu oferi ceva daca exista cerere. De asemenea vad ca oferta este mult mai diversificata decat la capitala, de la garsoniere regim hotelier cluj pana la apartamente foarte bine mobilate si aranjate.

Mai mutl decat atat, siteurile care ofera aceste servicii devin tot mai profesionale, ca exemplul siteului de mai sus, deja arata precum siteurile pe care ma uit atunci cand ma duc la ski in austria. Prezinta deja faptul ca apartamentul/garsoniera respectiva are televizor, internet sau alte failitati.

Da stiu ca toata lumea cand aude de apartament in regim hotelier se gandeste ca iei pe „domnsoara” si te duci cu ea undeva unde sa fie frumos, si atunci de ce naiba iti trebuie internet. Ei bine daca te-ai gandit la asta te-ai gandit prost, si in sprijunul afirmatilor mele o sa va relatez povestea unui coleg navetist de acum cateva zile. Ca sa nu lungesc povestea, a vandut o masina unui prieten de al lui la Vatra Dornei, defapt pe undeva pe la vreo 20 de km pe langa decizand ca se intoarce relaxat cu trenul. Cum socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ s-a trezit in gara cu trenuri care au intarziere, si datorita caruia nu mai prindea trenul de legatura catre Ploiesti. (Aici cred ca venea din alta parte si la Vatra Dornei avea legatura) . Ideea e ca avea de ales sa stea vreo 9 ore prin gara sau pe strazi aiurea pana la urmatorul tren sau sa aleaga sa stea la un hotel. A dat 300 de ron la hotel, si-a facut un dus, a plecat prin oras, a revenit seara si s-a bagat la somn si a doua zi s-a dus la gara, se mai topise si zapada si a revenit acasa. Daca stia de siteul local de apartamente in regim hotelier nu iesea mai ieftin, si avea si net. In plus cand plec in austria la ski, de ce sa nu iau un apartament in regim hotelier cu 1.500 decat sa dau pentru 4 persoane peste 200 sa stau cazat in alta parte. E mai ieftin, poti avea sansa sa gasesti conditii mult mai decente decat 2 stele la hotel si sa mai vi si a doua oara.

Raman la ideea ca e mai rentabila inchirierea asa decat inchirierea lunara a unui apartament sau garsoniere.

3 comments

  1. „Daca stia de siteul local de apartamente in regim hotelier nu iesea mai repede, si avea si net.” Mai ieftin, in loc de mai repede?

  2. E fain ca incepem usor usor sa trecem la modele de business in turism pe care le-am vazut pe afara.
    Anul trecut am stat in Viena, langa Prater, intr-un apartament foarte fain cu toate utilitatile in loc sa stam la hotel: 2 camere, 3 persoane si 600 de euro pe 5 zile. Era mai ieftin si mai fain decat la hotel.

Comments are closed.