Under the Dome – sezonul 1

Posted by

under_the_dome Auzisem de Under the Dome prin 2007, atunci cand cineva mi-a spus ca citeste cu mare interes cartile lui Stephen King. Povesteam despre cat de mult mi-a placut filmul The Mist si asa am ajuns sa aflu ca urmeaza un nou film super tare: Under the Dome. Cand am aflat, in urma cu ceva vreme, de aparitia lui, am zis ca trebuie neaparat sa-l urmaresc, doar ca lipsa de timp si-a spus cuvantul.

Ma asteptam la un serial psihologic in esenta, cu tot felul de caractere, exact in genul la The Mist. Dar filmul este cu totul altfel si aseara am urmarit pana la 5 dimineata toate episoadele. Mi-a amintit de primul serial SF pe care l-am urmarit in urma cu multi ani, Surface. Reuseste sa ma tina la fel de incordat si de curios si, asemenea serialului respectiv, dupa 10 episoade, inca nu am nicio teorie plauzibila despre „The Dome” si care e treaba cu el.

Si sunt atat de curios, incat ma gandesc serios daca nu las mai bine serialul deoparte si citesc cartea. Nu de alta, dar cine stie cate sezoane au de gand sa faca si sa ma tina in suspans.

Si, pentru ca aseara ma cuprinsese putin nostalgia, las mai jos un clip doar pentru cunoscatori. Pentru ca sper eu ca in comunitatea asta minunata din jurul blogului meu, sunt si oameni care iubesc filmele SF la fel de mult ca mine:

Ironia sortii face ca tocmai zilele trecute ma vaitam unor prieteni ca nu reusesc sa mai vad si eu un film SF ca lumea si ca nu se mai fac filme bune ca pe vremuri. Se pare ca m-am inselat.

5 comments

  1. Pe mine m-a captivat de la inceput acest serial ingenios realizat dupa romanul lui St. King. Si eu as vrea sa fac rost de carte pentru a afla mai rapid care-i treaba cu domul…, dar deocamdata a aparut episodul 11, asa ca probabil azi sau maine o sa-l urmaresc, sa vad ce se mai intampla…

  2. Intotdeauna este cu mult mai bine sa citesti cartea. Pana in prezent niciun film nu a reusit sa ma impresioneze mai mult decat a facut-o cartea omonima.

    Iar cel mai bun exemplu este Urzeala tronurilor. Desi serialul a devenit vedeta in lume, cartea este de cel putin zece ori mai interesanta si mai complicata.

    Revenind la King, eu sunt fan si-ti recomand Misery, una dintre cele mai bune lucrari ale lui.

Comments are closed.