Drumurile Italiei, Camping Eucalyptus (Ziua 11)

Posted by

Din nou pe drum, de data acesta catre Genova sau Sanremo, undeva cat mai aproape de granita cu Franta, pentru ca intentionam sa vizitam Monaco. Din nou am decis sa lasam in urma autostrada si sa ne aventuram pe drumurile Italiei. De data aceasta prin munti, pe un drum ingust, pe care abia incapeau doua masini, dar cu o priveliste superba. Nu am mai oprit sa fac poze, pentru ca deja eram in intarziere. De cateva ori ne-am trezit pe niste stradute intortocheate ale cate unui orasel de ne intrebam daca GPS-ul face sau nu misto de noi.

In cele din urma am ajuns la Genova si am decis sa mergem mai departe catre Sanremo pentru a gasi cazare. Ceea ce nu am prevazut a fost inghesuiala si statul in trafic in toate statiunile aflate la malul marii. Astfel am pierdut timp important si ne-am trezit ca s-a lasat deja intunericul si noi inca mai avem de mers. In cele din urma am zarit un indicator de camping si am decis sa aruncam macar un o privire inainte de a decide daca mergem sau nu mai departe. Primul era inchis la receptie, desi parea sa aiba locuri libere, ni s-a spus ca maine dimineata putem afla detalii, la un alt camping nu vroiau sa ne ofere cazare decat pe minim 7 nopti, asa ca am plecat mai departe. La Imperia, spre iesire, am zarit din nou un indicator de camping si am decis sa ne mai incercam inca o data norocul.

La receptie era un semn ca putem cere relatii la bar, iar acolo, rezemat de bar, statea un tip la 35 de ani care m-a intampinat cu „Welcome my friend, you need a place to stay…” inainte sa apuc sa mai spun eu ceva. I-am explicat ca vrem sa stam doua nopti, pretul era foarte atractiv, iar alte optiuni de cazare nu prea se intrevedeau, mai ales ca deja se innoptase bine si indicatoarele de camping erau din ce in ce mai greu de gasit.

Am pus cortul sub cativa copaci foarte inalti, intrebandu-ne care din ei or fi eucalipti sau cum arata un eucalipt. Dimineata aveam sa descoperim un camping destul de dragut, cu portocali, pacat ca nu erau coapte portocalele din el si cu palmieri inalti si, bineinteles, eucalipti.

Da, portocala din poza e culeasa chiar din copacul respectiv si a fost delicioasa. Aveti in una din poze si o portocala care este inca verde.