Dupa o luna de postat zilnic

Posted by

In luna mai, mi-am propus sa postez in fiecare zi pe blog cate un articol nou. Experimentul nu era legat doar de rezultatele pe care le-ar putea obtine blogul meu, cat si de un experiment mai personal, legat de cum ma simt eu facand asta zi de zi. E vorba aici si de asumare, si de placerea de a scrie, si de placerea de a putea ajuta pe altii prin intermediul blogului, si poate si alte lucruri care imi scapa in acest moment. Bineinteles ca am stat si am comparat asta cu momentele din trecut, momente in care reuseam sa pun si doua, trei articole pe blog in unele zile.

 

Ce am observat la nivel personal

In primul rand, nu mi s-a parut un efort considerabil sa fac asta; probabil daca o vedeam ca pe o povara, opream experimentul asa cum am facut-o si alta data. Totodata, nici nu am fost super entuziasmat de idee ca in alte vremuri, cand postam cu pasiune. A fost asa, ceva care nici nu imi oferea o satisfactie extraordinara care sa ma motiveze sa fac mai mult, dar nici vreo povara care sa ma faca sa renunt; pur si simplu seara, dupa activitatile de zi cu zi, puneam o postare despre o chestie care mi se parea mie interesanta sau cu ce am mai facut pe la casa, chiar daca acolo lucrurile momentan avanseaza destul de greu.

Mi-am permis sa ma joc pe blog. Unul dintre lucrurile care ma blocheaza este faptul ca de data asta iau lucrurile mult mai in serios; de fapt, daca as sta bine sa ma gandesc, as putea spune ca seriozitatea l-a ucis pe Haotik. Luna asta am indraznit sa ma joc pe blog, sa nu-mi pese de parerea celorlalti si de prejudecatile lor. Asta, alaturi de asumarea de care va spuneam mai sus, inseamna un pas important pentru mine.

 

O sa scriu in continuare zilnic?

Sincer nu stiu, idei se pare ca tot am, unele chiar bune, singura problema ar fi ca uneori dupa o zi foarte incarcata, oboseala aproape ca ma rapune. De exemplu, in zilele cand am muncit la gradina, norocul meu a fost ca am scris articolul dimineata, ca seara cu siguranta nu as mai fi apucat. Acum ca e sezon ploios, le scriu mai mult seara dupa ce rezolv celelalte probleme din firma.

Ideea e ca imi place sa scriu si cumva am reusit sa trec luna aceasta peste niste bariere pe care mi le construisem singur. Va mai amintiti articolul cu zidurile? Partea buna e ca, asa cum construim, la fel de bine putem sa si daramam aceste bariere.

 

Cum a fost la nivel de cifre

A crescut traficul blogului si asta intr-un fel m-a bucurat, dar nu m-a entuziasmat prea tare. Si daca acesta creste de 4-5 ori, nu mai vad beneficiile de altadata sau, chiar daca exista, poate nu ma mai entuziasmez eu asa tare la ele.

Am scazut drastic in ZeList. Eram undeva pe pozitia 300 de ceva vreme si, dupa vreo doua saptamani de scris, m-am trezit aruncat dintr-o data pe pozitia 667, continuand sa scada. Nu am pierdut link-uri, nu am primit link-uri, nu am facut nimic legat de asta si totusi am pierdut 300 de pozitii. Nu a fost nici vreo schimbare in algoritm, de vreme ce alte bloguri ale mele s-au mentinut pe pozitiile pe care erau. O chestie care mie mi s-a parut ciudata, dar cine stie.