Interstellar (2014)

Posted by

„Interstellar” este pur si simplu… wow. O calatorie prin insasi esenta umanitatii noastre. Un film care combina elemente de psihologie, suspans si multe altele, intr-o adevarata capodopera. Senzatia pe care am avut-o urmarind acest film poate fi comparata cu senzatia unui rollercoaster cu multe urcusuri si coborasuri. Un film plin de momente extraordinare, dar fiind totodata un film tulburator, as putea spune.

Filmul are nota 9 pe IMDB si cred ca e pentru prima oara cand ma duc sa votez un film pe IMDB. Bineinteles, i-am dat nota 10. Muzica de fundal, semnata bineinteles de maestrul Hans Zimmer, este si ea o capodopera. In spatiu e liniste si au reusit cumva sa transmita acea liniste prin intermediul muzicii.

Filmul in sine este o capodopera. Uneori ma uit la oamenii din sala, dupa terminarea filmului, incercand sa obtin un feedback despre cum li s-a parut filmul. De exemplu, la Atlasul Norilor (un alt film pe care eu il consider o capodopera), foarte multi din sala erau plictisiti, era clar ca nu intelesesera mare lucru din film si ca nu le-a placut. De cele mai multe ori, vorbesc cu partenerii despre film, fac glume sau isi suna prietenii.

De data aceasta, pe ecran se derula genericul si nimeni nu dadea semne ca ar vrea sa se ridice si sa plece. In cele din urma, ne-am ridicat cu totii si, intr-o liniste mormantala, am parasit sala. Nu am vazut niciodata asa ceva si e clar ca ceva din film, daca nu intregul film, i-a impresionat.

As putea zice ca aduce putin din Stargate Universe, putin din Gravity, putin din…, dar adevarul este ca nu exista film cu care sa-l pot compara.

Sentimentele transmise de film sunt extraordinar de puternice si oricat am incercat sa ma controlez, neuronii mei in oglinda (mirror neuron) au explodat pur si simplu. Aceasta este de fapt modalitatea stiintifica de a spune ca mi-au dat lacrimile.

3 comments

  1. Cand s-a ajuns la 1h30 min am fost: wow, aici in mod normal se termina un film. Un film foarte bun, fiind fan si al SG, SGA and SGU, idea de wormhole travel nu imi este tocmai noua. Cel mai mult m-a impresionat povestea filmului, cum a fost realizat filmul, faptul ca a fost asemanator inclusiv cu Atlasul Norilor (ptr necunoscatori: trecutul, prezentul si viitorul iti sunt prezentate in acelasi timp) este un film ce ma fac sa-i acord nota 9. Nu ma intelege gresit, este intradevar un film de nota 10, insa anumite idei imi erau deja cunoscute. Si inca ceva: Am citit doar un scurt rewiew pe cinemagia, fara a urmari un trailer, fara a ma documenta suplimentar intocmai ptr a nu ajunge in cinema cunoscand in avans juma de film. S-a deschis un nou trend, al filmelor sf, relizate bine (mai mult sau mai putin) Transcendence avand acelasi efect asupra mea pe care Interstellar l-a avut asupra ta.

  2. Pe langa faptul ca filmul a fost impresionant…. m-a luat pe neasteptate durata lui: 3 ore :)) …

    1. Da, e foarte lung. Si cred ca putea fi si mai lung daca nu o scurtau spre final.

Comments are closed.