Evolutie

Posted by

Sunt constient ca in ultima perioada am evoluat mult, invat zi de zi lucruri noi si lucrez la dezvoltarea increderii in fortele proprii. Observ uneori cu uimire transformarile prin care trec si cum se schimba modul meu de a gandi si reactiona in anumite situatii de care, de cele mai multe ori in trecut, nici nu eram macar constient. Nu stiu unde va duce in final drumul acesta, dar stiu ca imi place.

Despre multe dintre aceste transformari va scriu des pe blog, uneori dandu-va senzatia ca acesta este un blog de dezvoltare personala. Sper totusi sa nu va plictiseasca si sa invatati odata cu mine lucruri noi prin intermediul acestor articole.

Unul din lucrurile care ma ajuta cel mai mult sa evoluez este sa observ atent comportamentul celor din jur, sa analizez anumite situatii si sa imi pun intrebari care sa imi ofere perspective diferite. In acest fel, incerc sa inteleg perspectivele celorlalti, dar si sa observ modele de comportament.

Unul dintre elementele principale la care am lucrat in ultima vreme a fost increderea in mine; am crezut mereu ca stau prost la acest capitol, probabil si datorita faptului ca de-a lungul vietii m-am inconjurat de oameni care au avut grija sa imi slabeasca si mai mult aceasta incredere in mine, poate si din nevoia de a se simti ei mai puternici. Cu toate acestea, cineva mi-a pus de curand o intrebare care m-a pus pe ganduri: „Crezi ca cineva, care a avut curaj sa isi dea demisia de la un job bine platit si sa se dedice antreprenoriatului, ar putea avea probleme cu lipsa de incredere?” Nu ma gandisem niciodata la aceasta perspectiva si la faptul ca, pentru a avea curajul sa faci pasul pe care l-am facut eu, ai nevoie de extraordinar de multa incredere in fortele proprii.

Descopar zi de zi calitati noi si, de indata ce le descopar, incep sa ma folosesc de ele pentru a merge mai departe. Iar asta imi da putere, incredere si ma incarca cu energie. Indiferent de banii pe care reusesc sa-i castig la final de zi, daca am evoluat si am invatat lucruri noi, atunci cu siguranta ziua nu a trecut degeaba.