Exista o explicatie

Posted by

Aparitia unui articol de-al meu in ph-online.ro dupa scandalul de acum doua saptamani de la tv a starnit adevarate reactii in randul unora.

Daca ar fi sa concretizez totul intr-o singura propozite as raspunde scurt : „Pentru ca nu-mi pasa, principile mele nu au treaba cu ce scrie sau zice presa”.

Nici nu stiu de unde sa incep sa pun link catre Zorin sau catre Militaru care a intrebat pe twitter, sau altii care au comentat si reactionat in diverse moduri.

Sa reiau oarecum povestea in linii mari incepand cu acum doua saptamani, deja stiti de replica mea data lui Patraru si de emisiunea de la tv in care s-a luat de mine. In timpul emisiunii au zis ceva de genu „sa vina domnule sa vorbeasca aici sa vedem de ce e in stare” sau ceva de genu. Chestie care poate au zis-o in gluma dar pe care eu am vazut-o ca o oportunitate. Asa ca primul lucru a fost sa ii dau un e-mail domnului Patraru sa ii propun sa facem emisiunea. Lucrurile nu-s chiar asa simple cum par, hai sa facem o emisiune despre bloggeri si gata se face, in principiu am ceva de munca la a stabilii un format de emisiune, ce se vrea de la ea si poate dupa ce termin cu aceste planuri le prezint si e totul ok, poate aparem si pe la tv. Stiu ca sunt unii dintr-e voi care nu vor sa auda nici de aparut la tv, nici de promovare a bloggerilor/blogurilor pe tv, altii sustin ideea. Ideea e ca merita incercat, e o chestie care vreau sa o fac si o fac cu sau fara aplauzele voastre. Cand o mai fac si pe asta??? nu stiu, stiti bine ca nu stau deloc bine cu timpul dar rezolvam.

In paralel am primit un mail de la Fido cum ca ar vrea sa preia niste articole de la mine de pe blog. I-am zis ca e ok in principiu dar ca as prefera sa imi spuna care sunt articolele pentru a le rescrie intr-un mod mai „jurnalistic” sau mai profesional si a le livra catre ph-online.ro si ca discutam asta dupa ce vind din vacanta. Am primit mail cum ca a preluat deja un articol si ca daca nu este ok il scoate. Cum nu-mi pasa de ce face el i-am zis ca poate sa-l lase acolo, m-a distrat faza cu „Un blog recomandat de ph-online.ro” si am trecut mai departe. Tot mai departe am trecut si cand au facut emisiunea si au ras de mine. Tot mai departe o sa trec si daca fac emisiunea prin care sa promovez bloggeri si unii se vor arata nemultumiti.

Am ramas putin mirat de articolul preluat, ma asteptam la vre-un articol legat de blogosfera, de sfaturi pentru bloggeri, la ceva legat de evenimentele care le fac in Ploiesti, in mod sigur nu la decodarea modemului vodafone mifi dar daca asta a vrut sa preia omu sa fie sanatos. De asemenea i-am explicat ca nu da bine in google duplicate content si ca ar putea afecta ambele siteuri asta, asa ca pe viitor prefer sa ii rescriu articolul pe care il vrea preluat.

Si de vreme ce l-am intreabat pe Patraru ce a facut el pentru blogosfera, de ce sa nu las o intrebare si pentru voi??? Voi nu aveti alceva de scris pe blog decat despre ce face Fido??? Pentru mine ph-online.ro a existat doar pentru „prahoveanu anului” unde am cautat ceva bloggeri la primele tweetmeet-uri de anul trecut iar alphel a existat la o cearta cu lucrarile profesorilor din UPG unde am luat apararea unor profesori care chiar sunt capabili profesional. In rest nu citesc cele doua ziare, pentru ca sunt ziare iar eu de cand ma stiu nu citesc ziare, va sfatuiesc si pe voi sa mai lasati ziarele si sa scrieti din „real life”, chit ca decodati modemul sau turnati apa in computer sa vedeti ce se intampla.

P.S. Despre emisiunea TV nu va dau detalii pentru ca nu le-am pus nici eu macar pe hartie. Daca avem ceva concret, misto si serios cred ca se aproba si asta pe TV.

4 comments

 1. Long story short, din afară (și cred că Zorin și Militaru îmi dau dreptate) s-a văzut ceva de genul: ăia 2 îl iau de prost pe Haotik, fac mișto de ele, Haotik nu se prinde, pune botul la vorbăria lor și gata combinația!
  Poate n-am prins eu ideea principală dar eu cam asta am înțeles.
  Am încercat să nu comentez subiectul în lipsa ta, pentru că bănuiam că ai motive bine întemeiate pentru felul în care ai acționat. Că nu vreau și nu pot fi de acord cu ele, nu are importanță în discuția de față.
  Cât despre Fido și ce face el, pe ex-blogul lui, este o discuție separată, prea complicată și cu ramificații și nu-și are locul aici.

 2. Suntem in Romania, articolele se preiau uneori fara voia autorului stiti bine, decat sa le preia asa mai bine le rescriu putin si stiu ca nu-mi afecteaza blogul.

  Legat de emisiune, aveam ceva in cap, o sa discutam despre ea la un meet probabil, propunerea lor de la tv am vazut-o ca o oportunitate. Probabil dupa ce am un plan clar, daca nu e pe placul Prahova TV, o sa fie pe placul altor televiziuni locale.

  E ceva ce vreau sa fac nu o pomana primita de la cineva care a facut misto de mine.

  Asa cum am mai spus, eu fac lucruri nu scriu ce trebuie sa faca altii. Sau ma rog cred ca dau si sfaturi uneori.

  P.S. Mai am o colaborare care o sa fie foarte controversata, dar despre ea o sa va vorbesc abia peste cateva luni de zile, o sa suprinda multa lume.

 3. Asta cu controversele functioneaza decat o perioada de timp, nu te astepta sa rezolvi ceva prin ele ! 🙂
  Cat despre faza cu oricum ar fi luat articolele, slabe sanse … nu-i nici chiar asa de prost sa copieze ceva de la o persoane de care face mistouri …

 4. Nu am creeat eu controversele, si v-am mai spus nu-mi pasa nu din asta am de castigat, ci din ceea ce fac si muncesc eu cu mana mea.

Comments are closed.