Frizeria sau cum sa dai faliment intr-o afacere ce nu moare niciodata

Posted by

frizerie Unele afaceri ati putea spune ca nu vor muri niciodata, iar frizeria se poate numara printre ele. Si cu toate acestea, respectul fata de clienti, atitudinea si lipsa de investitii pot duce la inrautatirea situatiei. Daca mai apare si concurenta, este clar ca falimentul este aproape.

Cand m-am mutat in Ploiesti, norocul mi-a suras parca si exact lipita de scara blocului meu am gasit o frizerie. Una micuta de cartier, nici prea ingrijita, dar care imi convenea pentru ca era aproape. Un singur frizer, mai bine spus o frizerita si un atarnator pe post de concubin, care statea toata ziua sa-i tina de urat frizeritei.

Cei doi – oameni simpli, marcati oarecum de epoca trecuta si de acele vremuri. Nu ii judec, doar caut sa reproduc putin atmosfera. Frizeria, nici ea nu arata prea acatarii, mobilier vechi, zugraveala veche, cam din aceleasi epoci care i-au marcat si pe rezidentii ei de zi cu zi.

Dar nu sunt un client pretentios, faptul ca intram de 2-3 ori pe an acolo sa las o mare parte din podoaba capilara nu ma deranja deloc. Altceva ma deranja de fiecare data si ma facea sa ma gandesc daca ar exista o alternativa. De cate ori ma duceam la tuns, domnul concubin batea tot felul de apropouri ca trebuie sa ii las si lui de o bere ca sa ma ierte ca din cand in cand seara, neavand unde parca masina, ii luam locul lui de parcare care apartinea frizeriei. De fapt locul de parcare apartinea locatarilor din zona, printre care ma numaram si eu si nicidecum frizeriei, dar stiindu-i oameni simpli, nu am stat sa ii explic asta si am lasat de la mine.

La un moment dat, chiar i-am lasat 5 lei sa-si ia o bere, poate ma scapa de apropouri si nu ma mai streseaza atat cu texte in care sa-mi explice ce baiat bun e el si cat de dator sunt eu la el.

Toate acestea pana intr-o zi cand, de dragul de a nu ii mai lua locul de parcare, am bagat-o in zona care poate fi blocata de masinile care se aseaza pe marginea strazii. Vara frumos afara, el nu a mai pus masina in “locul de parcare al frizeriei” ci putin mai in fata, la umbra, ceea ce facea sa imi blocheze mie accesul, sa pot pleca. Dar nici asta nu parea sa fie o problema, stiind ca il gasesc la 3 metri in frizerie.

Asa ca m-am dus si l-am rugat frumos sa dea masina lui la o parte, pentru ca deja eram in intarziere. Raspunsul lui a fost picatura care a umplut paharul, mi-a zis ca o da la o parte doar daca are chef si ca se mai gandeste. Probabil urma sa imi zica sa-i dau bani de o bere daca tot se deranjeaza sa mearga pana la masina sa o dea la o parte. Nu a mai apucat, i-am zis sa-mi s*&^ p*&^ si am plecat pe jos, pentru ca locatia unde trebuia sa ajung era la 10 minute de mers pe jos, in capatul celalalt al strazii. E de fapt scoala unde fac cursurile de dans.

De atunci, am cautat alternative. Una din ele a fost in centru, o frizerie recomandata de un prieten, putin cam scumpa, dar se ingrijea de fiecare firicel de par, sa nu fie cumva mai lung decat celalalt si dupa asta iti facea si masaj pe cap. Serviciu excelent, as putea spune. Singura problema este ca trebuie sa ma duc in centru, sa caut loc de parcare, timp pierdut si un stres inutil din cauza asta.

Doar ca, de curand, pe gardul primei case de pe una din stradutele din cartier a aparut un mesaj. Frizerie, tuns 7 lei. Si nu a durat mult pana sa ma duc sa testez serviciile.

O frizerie noua, doua frizerite tinere (nu cat sa ma dea pe spate, dar oricum foarte placute la aspect), mobila noua, scaune moderne, aparatura noua. Cladirea e construita de curand cred, deci si interiorul e proaspat varuit si totul aranjat frumos. Televizor in sala de asteptare.

Bineinteles ca i-am lasat 10 lei. As mai fi vrut sa le dau sugestia sa puna fluturasi in cutiile postale de la blocuri, pentru ca mi-a placut si atentia cu care am fost tratat, dar si locatia. Si sper ca in cateva luni sa devina atat de cunoscuti, incat “prietenii” mei sa dea faliment. Pentru ca o merita din plin. Sau poate ca se vor trezi la realitate si vor schimba si ei mobila, se vor apuca de zugravit si vor retransforma locatia in una moderna.

Concluzie

Daca pe mine, care nu sunt deloc pretentios, au reusit sa ma faca sa ocolesc frizeria lor, ma intreb ce vor face altii mai pretentiosi cand vor descoperi noua locatie mai ieftina, mai moderna si care iti ofera servicii mai de calitate. Si uite asa o afacere, care cu greu ar putea da faliment, o vad inchisa in maxim 1-2 ani.

Ma gandesc ca raman pensionarii aia care se tund acolo de o viata si oricum nu realizeaza ca exista variante mai bune. Dar ne reauzim peste un an si vedem cum mai sta situatia.

2 comments

  1. Stimate „sssssssss” ori nu ai citit cu destula atentie articolul ori esti de acelasi nivel cu „atarnatorul concubin”.

Comments are closed.