Fundatia (2021-sezonul 01)

Posted by

Trebuie sa recunosc ca imi era dor de un serial SF bun si ma vaitam ca in ultima vreme nu se mai fac filme SF de calitate, doar niste telenovele ale caror actiune are loc in spatiu. Iar serialul asta primeste fara indoiala nota 10 chiar daca nu il pot plasa inca printre preferatele mele, asta poate si datorita faptului ca am pus niste filme acolo, pe un piedestal inalt si nu vreau sa le dau jos.

Daca un film SF reuseste sa te puna pe ganduri dupa ce l-ai urmarit, atunci cu siguranta e un film bun. Pentru ca in afara de tot felul de predictii ale viitorului, filmele SF sunt facute sa te puna pe ganduri, la fel precum o tema filozofica buna.

Daca ati citit cartile, s-ar putea sa fiti dezamagiti, asta din ce am vazut prin comentarii. Spun asta pentru ca, desi mi-au trecut prin mana cartile lui Asimov, nu-mi dau seama de ce totusi nu le-am citit pe cele din seria Fundatia. Ar fi mai grav cred ca sa le fi citit si sa nu imi aduc aminte de ele. Chiar i-am spus sotiei ca exista si „A doua fundatie”, gandindu-ma ca o sa fie de fapt continuarea, dar de fapt cred ca e o serie intreaga de evenimente si carti, din ce am vazut pe Wikipedia.

Apropo, daca vreti sa cumparati cartile lui Asimov, dati click AICI.

Filmul clar merita urmarit si zic eu ca e cu mult peste The Expansion, care incepuse bine, dar dupa aceea se pare ca publicul a iubit mai mult politica din film decat partea de stiinta si fictiune, astfel incat ultimele sezoane au luat-o parca in alta directie.

Pentru mine a fost genul de serial care ma face sa spun: „Mai vreau!” si daca va spuneam in urma cu ceva vreme pe blog ca Neftlix nu m-a convins sa le dau banii, ei bine Apple TV ma convinge sau incearca sa ma convinga ca vor sa se adreseze unui altfel de public.

Intr-o lume in care valorile noastre sunt din ce in ce mai fragile, in care prapastia dintre cei bogati si cei saraci se adanceste, un astfel de film iti poate prezenta aspecte la care nu te-ai gandit si de aceea inca o data va spun, merita urmarit.

Trailer Fundatia 2021

Comments are closed.