Ma gandesc sa cumpar o statie de calcat. Aveti recomandari?

Posted by

Probabil va intrebati care este legatura intre titlul articolului si subiectele abordate aici, pe blog, in general. Ei bine, de cand cu implicarea mea totala in chestia asta cu antreprenoriatul, am fost cumva motivat sa fiu mai atent cum ma imbrac, sa pun deoparte tricourile cu „dragoni” si sa imi cumpar un set de camasi destul de scumpe si mai ales destul de greu de calcat. De asemenea, cred ca toate masinile de calcat din casa au fost cumparate de mine, asa ca intr-un fel, e traditie ca eu sa ma ocup de aceasta problema.

Prima masina de calcat a fost cumparata dintr-o intamplare; un baietandru s-a postat la usa mea cu o super oferta. Stiti voi, vanzatori din aceia ambulanti, de merg din usa in usa. Nu mai stiu exact ce mi-a oferit atunci, un fier de calcat, un mixer si inca un produs, toate la 100 de lei. Mi-am dat eu seama dupa vreo 2-3 zile ca am luat o mare teapa dar, de, in viata se mai intampla si din astea. Dintre cele 3 produse, fierul de calcat a fost bun si a tinut multi ani de zile. Sotia a fost atat de multumita de el, incat atunci cand a inceput sa dea semne de oboseala, nu stiam de unde sa-l luam pe tanarul vanzator ca sa ne mai pacaleasca inca o data. Era un „no name”, Muvinex sau ceva de genul (scris special ca sa semene cu Moulinex), dar si-a facut cu brio treaba timp indelungat.

Vazand ca trebuie unul nou, am decis la un moment dat sa-i fac o surpriza sotiei si sa ii cumpar un nou fier de calcat; am ales un model cu aburi, cu functii de auto-curatare si cu o talpa dintr-un material special, care sa nu se lipeasca de haine (vechiul fier incepuse sa aiba astfel de probleme). De data asta am mers la sigur, alegand un model de marca, si anume, de la Philips. Modelul Philips GC 3321 isi face treaba si azi in conditii foarte bune, doar ca sunt destul de pretentioase camasile mele si mai mereu o aud pe Dana ca se vaita atunci cand le calca.

Asa ca vreau, nu vreau, cred ca a venit vremea pentru un nou upgrade, iar statiile de calcat par sa usureze munca celui care calca. E drept ca m-am gandit o vreme si la varianta apelarii la seriviciile unei spalatorii, preturile sunt acceptabile, dar faptul ca ar trebui sa fac doua drumuri, o data cand le duc si o data cand sunt gata spalate si calcate, nu prea mai e acceptabil pentru mine. Asa ca nu a ramas decat cea de-a doua solutie, si anume, sa gasesc o statie de calcat buna si ieftina care sa ma scape de mormaielile sotiei atunci cand imi calca camasile.

De ce o statie de calcat si nu un fier de calcat nou? Pai in primul rand, am auzit eu ca fac treaba mult mai buna si ca usureaza munca celui care calca, deci chiar daca sunt mai scumpe, sunt mai eficiente din punctul acesta de vedere. Un alt motiv este ca pot calca rufele in pozitie verticala, imi tot spune Dana de chestia asta, am mai citit si pe net, dar nu prea ma prind de ce ai vrea sa calci rufele direct pe umeras, dar poate e ceva ce-mi scapa mie la acest beneficiu. Un alt avantaj al statiilor de calcat este timpul mai scurt pentru calcare.

Cu alte cuvinte, munca mai putina, timp mai putin consumat, se merita achizitionarea unei astfel de statii. Intrebarea este insa legata de ce model sa aleg. Am vazut ca exista tot felul de marci care comercializeaza acest tip de produs, dar sincer parca tot in Philips am incredere. Deci, voi ce-mi recomandati?