Ghidul mesiasilor – Memento-uri pentru sufletul avansat

Posted by

1. Perspectiva – Foloseste-o sau pierde-o
Daca ai deschis la aceasta pagina, inseamna ca ai uitat ca ceea ce se intimpla in jurul tau nu este real. Gandeste-te la aceasta.

2. Adu-ti aminte de unde vii, unde te duci si de ce ai creat mizeria pe care tu singur ai pus-o pe primul loc.
Adu-ti aminte, vei muri de o moarte groaznica.
Totul este un antrenament util si iti va place mai mult daca nu vei uita nici o clipa aceasta.
Totusi, ia-ti moartea in serios.
A rade pe drumul catre executie nu este ceva ce sa poata intelege formele de viata mai putin avansate, si ei te vor crede cu totii nebun.

3. A invata inseamna a afla ceea ce deja stii.
A face inseamna a demonstra ca stii.
A explica invatatura inseamna a reaminti celorlalti ca ei stiu la fel de bine ca si tine.
Sunteti cu totii cei ce invata, cei ce actioneaza si invatatorii.

4. Singura ta obligatie in orice perioada a vietii este sa-ti fi credincios tie insuti.
A fi credincios altcuiva sau oricarui lucru nu este doar imposibil, ci si semnul unui fals
Mesia.

5. Intrebarile simple sunt cele mai profunde.
Unde te-ai nascut? Unde este casa ta? Unde vei merge? Ce faci?
Gandeste-te la toate acestea din cand in cand, si observa cum se modifica in timp
raspunsul tau.

6. Vei preda cel mai bine ceea ce ai cea mai mare nevoie sa inveti.

7. Traieste astfel incat niciodata sa nu-ti fie rusine daca orice din ceea ce faci sau spui este publicat de jur imprejurul globului – chiar daca ceea ce este publicat nu este adevarat.

8. Prietenii tai te vor cunoaste mai bine in primul minut in care ii vei intalni decat te vor cunoaste cunoscutii tai in 100 de ani.

9. Cea mai buna cale de a evita responsabilitatea este de a spune ,,Eu am responsabilitati.”

10. Esti condus pe parcursul vietii de catre fiinta interioara inteleapta, jucausa fiinta spirituala care este Sinele tau real.

11. Nu intoarce spatele viitorului posibil inainte de a fi sigur ca nu ai nimic de invatat de la el.

12. Esti intotdeauna liber sa te razgandesti si sa alegi un viitor diferit, sau un trecut diferit.

13. Nu exista un lucru pe care sa-l numesti problema care sa nu poarte un dar pentru tine in mainile sale. Cauti problemele deoarece ai nevoie de darurile lor.

14. Legãtura care uneşte adevãrata ta familie nu este una de sînge, ci de respect şi bucurie pe care fiecare le aduce în viaţa celuilalt. Rareori membrii aceleiaşi familii cresc sub acelaşi acoperiş.

15. Sustine-ti limitarile si in mod sigur ele iti vor apartine.

16. Imagineaza-ti Universul frumos si just si perfect. Apoi fi sigur de un lucru: Sinele si l-a imaginat putin mai bine decat ai facut-o tu.

17. Un nor nu stie de ce se deplaseaza exact in directia in care se deplaseaza si cu viteza cu care se deplaseaza. El simte un impuls… acesta e locul in care trebuie sa merg acum. Dar cerul stie motivul si modelele din spatele tuturor norilor, si tu vei sti de asemenea, atunci cand te vei ridica pe tine insuti suficient de sus pentru a vedea dincolo de toate oriozonturile.

18. Nu ti se da niciodata o dorinta fara a ti se da de asemenea puterea de a o face sa devina adevarata. Totusi s-ar putea sa trebuiasca sa muncesti pentru ea.

19. Lume este caietul tau de exercitii, in paginile caruia tu iti faci adunarile. Ea nu este reala, cu toate ca tu poti sa exprimi realitatea acolo daca doresti. Esti de asemeni liber sa scri nonsensuri sau minciuni, sau sa rupi paginile.

20. Pacatul original este de a limita sinele. Nu face asta.

21. Daca vei practica fictiunea pentru un timp, vei intelege ca acele caractere fictive sunt uneori mai reale decat oamenii careu au corpuri si a caror inima bate.

22. Constiinta ta este masura onestitati egoismului tau. Ascult-o cu atentie.

23. Fiecare persoana, toate evenimentele vietii tale sunt acolo deoarece tu le-ai atras acolo. Ce vei alege sa faci cu ele, depinde doar de tine.

24. Adevarul pe care il rostesti, nu are nici trecut, nici viitor. El doar exista, si aceaste este tot ceea ce trebuie el sa fie.

25. Iata un test pentru a vedea daca misiunea ta pe pamant sa incheiat. Daca esti in viata ea nu sa incheiat.

26. Pentru a traii liber si fericit, trebuie sa sacrifici inlantuirea. Nu este intodeauna un sacrificiu usor.

27. Nu fi mahnit de bun ramas. Un bun ramas este intodeauna necesar inainte de a ne putea intalnii din nou. Si intalnirea, dupa numai cateva momente sau dupa mai multe vieti, este sigura pentru cei care sunt prieteni.

28. Semnul ignorantei tale este profunzimea credintei tale in injustitie si tragedie. Ceea ce omida numeste sfarsitul lumii, un maestru numeste fluture.

29.  Totul in aceasta carte poate sa fie gresit.

9 comments

 1. Cel mai adevarat memento dintre toate este ultimul (29)!!!
  Cat despre credinciosia fata de Sine (4)… asta fac toti oamenii si uite unde am ajuns!!
  Intr-adevar adu-ti aminte „unde te duci” DUPA MOARTE (2)!!?
  Daca vrei sa aflii ceva despre „pacatul original” dai un search pe Google si vezi ce scrie la primul link din lista!!
  NO OFFENSE!!

  1. Nimeni nu se ofenseaza ca TU ai o credinta a ta, la care tii si pe care o iubesti si respecti, dar oamenilor nu le pica bine cand vrei sa ii inveti ca doar credinta ta este cea buna si corecta, dar personal, ma ofenseaza folosirea incorecta a literei „i” in dublu exemplar unde nu este deloc nevoie de ea, semn destul de clar pentru mine a apartenentei neo-crestine… din pacate si in text am vazut astfel de greseli, si pentru cineva care iubeste cititul si limba asta de doi bani, e greu sa trec peste, chiar daca respect faptul ca autorul paginii nu a facut doar copy paste din alta parte, ci a depus un real efort de a rescrie textul din carte.
   ofer si eu o lectie, direct colegului Lanc3lot, indirect oricui e interesat…
   Este mai bine sa fi ….mancat, decat sa fii mancat!

 2. ….10..14
  A fi credincios altuia e posibil si de dorit.Ex: doar asa se intretin legaturile intr-o familie fericita.Cel care iubeste isi uita sinele si-l limiteaza ca sa placa, sa serveasca celuilalt.Nu mai este condus de sine ci si de nevoile celuilalt.Pacat (20)ar fi ca adapanduti ego-ul sa te trezesti singur ca o buha in negura noptii.
  Omul(un nor,un abur)pt a sti incotro se indreapta si a vedea sensul existentei sale ar trebui sa se ridice pe sine deasupra tuturor orizonturilor.Doar un Zeu care domina infinitul si istoria poate face asta.
  Constiinta (22)omului egoist din fire e schimbatoare.Doar o lege data de un legislator perfect si scrisa pe o piatra durabila poate constitui un reper si trebuie ascultata.
  26. „Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi”-Ioan 8.32
  …si fericiti.

 3. Sincer nu ma intereseaza citate din biblie, sunt satul de dogme si de alte prostii. Este un manual pentru sufletele avansate. Nu sunt scrise de mine sunt scrise de Richard Bach. Si de multe ori pe parcursul vieti mi-au venit in minte acete versete.

  Nu ma intereseaza teorii asupra pacatului original iar cat despre a pricepe ce scrie acolo raspunsul vine chiar din manual:

  A rade pe drumul catre executie nu este ceva ce sa poata intelege formele de viata mai putin avansate, si ei te vor crede cu totii nebun.

 4. avioane pe campii ..pentru prietenii mei elefantii …aia ….albi

  suntem elevati …

 5. In manual se pun probleme fundamentale,existentiale.Daca de multe ori vin in minte versetele lui inseamna ca tot este o preocupare pt ele.Scripturile(evreiesti si grecesti)sunt si ele un manual pt suflete avansate:se inteleg si duhovniceste nu doar cu mintea.Astfel adevarul nu e o doctrina ci o Cale,legea scrisa pe un suport electronic sau pe o piatra devine un principiu imprimat in inima.
  …Un suflet avansat….
  Un LEVEL 3…Un om duhovnicesc.
  De ce asa putini ajung aici?
  (a nu se lua ca o carcoteala)

 6. @vezi ca exista in realitate cartea din carte, adica Am ghidul mesiasilor atat in engleza cat si in romana. Daca nu o gasesti imi zici si caut eu de unde am cumparat-o.

 7. ca sa vezi cat de repde imi raspunde Universul..:) Te caut daca nu gasesc.

Comments are closed.