Ce s-ar fi intamplat daca?

Posted by

Ganduri. Amintiri. Legaturi. Rasar din cele mai indepartate unghere ale fiintei. Si nu poti sa ocolesti intrebarea. Oricat de mult ai vrea sa crezi ca intodeauna in viata ai facut alegerea corecta, uneori aluneci in amintiri de mult pierdute si te intrebi: Ce s-ar fi intamplat daca?

De-a lungul vremurilor fiinte nenumarate au trecut pe langa mine, unele am apucat sa le cunosc iar altele nu. Dar ramane mereu intrebarea. Avem intodeauna de facut o alegere mai grea sau mai usoara, si speram intodeauna ca alegerea facuta este cea inteleapta.

Femeile, problema mea de o viata, fiinte cu chip de inger ce se perinda o secunda si apoi dispar dar legatura sa creat, si ramane uneori peste vremuri. Stai si te intrebi ce sa mai intamplat cu fiinta respectiva. Nu o cunosti poate deloc, poate in scurtul ragaz de o secunda nu ai reusit sa afli nimic despre ea, si totusi legatura exista, ramane acolo undeva ascunsa in cele mai departate colturi ale sufletului.

Legaturi ascunse care ies la iveala cand nu te astepti. Si stai si te intrebi daca exista vreun sens in ele atunci cand rasar. Stai si te intrebi mereu aceasi si aceasi intrebare. Si totusi atunci nu ai putut sau nu ai avut curaj sa actionezi. Sau poate ca nu ai cerzut ca aia e directia care trebuie urmata.

Traiesti, respiri, si culegi amintiri, unele vesele altele triste, si stai mereu si te intrebi. Atatea ganduri, atatea amintiri, atatea viitoare alegeri. Dar acum e doar clipa, clipa aceasta si gandurile, gandurile mele care rasar din adancuri. Trebuie doar sa stai si sa le privesti, sa iti privesti fiinta. E un moment de pauza, urmeaza iar furtuna, si in zgomotul ei nu vei mai auzi sunetele scoase de strafundurile fiintei.