Google Analytics pentru Android

Posted by

 S-a lansat ieri Google Analytics pentru Android, dar caldura suportata intr-un tren stationat in camp m-a cam dat peste cap, asa ca abia spre seara tarziu am apucat sa o instalez si sa ma joc putin cu ea. Sincer, eram putin reticent in privinta aplicatiei, deoarece folosesc de multa vreme o alta aplicatie gAnalytics si ma gandeam ca nu poate veni cu ceva nou o alta aplicatie.

Insa mi-a placut chiar din primul moment, pentru ca e altceva fata de aplicatia cealalta cu care eram obisnuit, as putea spune ca se completeaza una pe cealalta si ca probabil o sa le folosesc pe amandoua pentru a ajunge usor la anumite date care ma intereseaza.

E interesant ca vine si cu Real Time noua aplicatie, iar uneori sunt foarte incantat sa privesc statisticile in timp real. Am descoperit de asemenea cateva setari care iti permit sa adaugi pe ecranul aplicatiei tot felul de date in afara de cele cu care vine aplicatia default, astfel am putut adauga si Visitors langa graficul cu numarul de vizitatori unici. O mica dezamagire am avut, cand am vazut ca nu imi ofera statisticile si pe ziua curenta, la fel ca in varianta din browser, dar dupa alte butoane apasate am descoperit o optiune care, daca o bifezi, iti va arata pe grafic si ziua curenta.

Poate ca as folosi aplicatia pe tableta mai mult pentru a vedea lucrurile din ziua curenta, pentru ca la analize mai complexe e clar ca voi sta in fata laptopului, uneori si cu ceva exceluri pe monitorul extern, pentru a analiza diferite date.

Imi place noua aplicatie, dar le recomand pe amandoua. Ca merita din plin sa le folositi pe ambele.