Google Reader se inchide din data de 1 Iulie 2013

Posted by

google-reader-logo

Aseara, pentru ca nu puteam sa dorm, am luat telefonul si am inceput sa rasfoiesc bloguri, incercand sa aflu ce noutati s-au mai scris. Bineinteles ca prima stire am vazut-o la Stefan, cum ca Google Reader se inchide. Am zis ca e el obosit la ora aia si ca vad eu maine despre ce e vorba, asa ca am dat la urmatorul articol.

Urmatorul articol era la Sabina, care avea un titlu asemanator, ceea ce m-a convins ca e pe bune toata treaba si ca trebuie cumva sa caut o alternativa la aceasta situatie nu tocmai placuta care se intrezareste. Eu, unul, preferam sa dau 5-10 euro pe an sa pot folosi serviciul in continuare, dar nu sunt in masura sa contrazic deciziile de business luate de catre cei de la Google.

In plus, eu inca mai sper ca e o farsa sau ca, in urma discutiilor, se vor razgandi in aceasta privinta. Era un serviciu foarte bun, folosit de toata lumea si cred ca nu sunt singurul care nu am nici cea mai mica idee care ar putea fi alternativele care sa imi ofere feed-urile atat pe computer, cat si pe telefon.

Ma mai gandesc ca disparitia acestui serviciu va duce la o scadere a traficului pe anumite bloguri si multi vor fi afectati, dar s-ar putea sa ma insel. Ma gandesc ca in cazul in care nu vom avea un tool la fel de puternic si usor de folosit,va trebui sa reducem numarul blogurilor pe care le tinem in feed si asta va duce la o selectie mai atenta a blogurilor pe care le citim.

Chiar zilele trecute am scos vreo 3-4 bloguri din Prahova pe care am considerat ca nu mai merita sa le urmaresc si banuiesc ca nu sunt singurul care din cand in cand curatam feed-ul de mizerii.

Ramane sa vedem ce se intampla mai departe si ce alternative vom avea.

2 comments

  1. Nu cred ca cei de la Google s-au gandit vreodata sa isi monetizeze Readerul. Scopul acestui serviciu a fost de la bun inceput sa colecteze informatii despre preferintele utilizatorilor. Unicul scop al acestui serviciu.

    Au decis sa il abandoneze in momentul in care a devenit inutil. Au strans suficiente informatii in anii in care l-au folosit, RSS-ul a devenit mai putin relevant (FB&friends ruleaza fin) si sa nu uitam ca ‘baietii de la Google’ mai au inca alte 2 surse consistente de informatii despre preferintele utilizatorilor: analytics si gmail.

    Reader si Feedburner au fost condamnate din ziua in care le-au lansat. 🙂

Comments are closed.