Guardians of the Galaxy (2014)

Posted by

Imi era dor de un film SF cu nave spatiale in genul celor din Razboiul Stelelor. M-am dus la Guardians of the Galaxy cu asteptari putine din punct de vedere al scenariului si cu asteptari mari din punct de vedere al efectelor speciale si al conceptiei navelor.

Filmul, in fond, este unul pentru copii; nu pot spune ca m-a dat pe spate prea tare actiunea in sine a filmului, dar grafica, designul, efectele speciale m-au satisfacut pe deplin.

Probabil va intrebati la ce ma refeream atunci cand v-am spus ca m-am dus acolo sa vad navele, cladirile si toate celelalte de genul acesta. Ei bine, cam pana in momentul aparitiei Star Trek, navele spatiale aratau ruginite, lovite, in interior de multe ori atarnau fire, pareau ceva de genul homemade. Odata cu aparitia Enterprise, si-au facut loc in filme acele nave imaculate, care arata perfect atat la interior, cat si la exterior, un curent nou in lumea SF, care nu m-a incantat prea tare. Asa ca m-am dus acolo sa vad un film SF cu grafica old-school, daca pot sa ma exprim astfel.

Bineinteles ca nu l-am recunoscut o clipa pe Vin Diesel, nici nu prea aveai cum sa-l recunosti, fiind in pielea unui personaj creat pe calculator. Nu vreau sa va stric surpriza, asa ca va las pe voi sa ghiciti in spatele carui personaj se ascunde, asta daca nu stiti deja.

Tot legat de Vin Diesel si de campania ALS Ice Bucket Challenge, acesta vine cu o noua provocare: #PlantATreeForGroot, prin care provoaca pe producatorul filmului James Gunn sa planteze si el un copac. Pana la urma, este o cauza la fel de nobila ca si cea a donarii catre fundatia ALS.

https://www.youtube.com/watch?v=FCaj2eYTfyo