In luna mai am avut un consum de 403 kWh

Posted by

Da, consum mult, si am de gand sa consum si mai mult. Pompele de la iaz (amenajat in piscina) consuma non stop si chiar daca nu au un consum extraordinar de mare, se aduna precum picatura chinezeasca; pe langa acestea, va spuneam ca am adaugat de curand si un frigider pentru a putea tine bauturile la rece, dar recordul cred ca a fost facut joi si vineri (chiar la final de luna) cand au functionat toata ziua 2 flexuri destul de puternice, dar si pompa de apa cu care am stropit pe parcursul zilei placa proaspat turnata, consumatori destul de seriosi care au functionat zilele acestea.

Probabil cand se va lucra la zidarie, betoniera va fi cel mai serios consumator pe care il voi avea in curte; in plus, vreau sa montez o pompa care sa ma ajute la irigatie (adica sa ud cei cativa copaci pe care ii am in curte si alte cateva plante).

Observand noul record, incep sa ma intreb serios daca intr-adevar am nevoie de extinderea sistemului cu inca 12 panouri, practic sa dublez numarul de panouri pe care le am acum. Desigur, pe zilele noroase sau iarna se schimba total socoteala, dar cel putin 6 luni de zile pe an imi pot asigura cam toata energia necesara casei fara sa mai fac investitii suplimentare. Ca eu am de gand sa le fac, asta e cu totul si cu totul alta socoteala.