S-a incheiat prima etapa din #casaHaotik

Posted by

M-a tot tinut ploaia pe loc, dar saptamana asta am profitat de vremea buna si, cu ajutorul constructorului, am finalizat prima etapa a casei. Pentru cine nu stie, etapele 1, 2 si 3 sunt legate de constructia casei la rosu, etapa 4 fiind acoperisul, dupa care urmeaza alte etape neplanificate inca.

In momentul in care scriu acest articol m-am bagat in atelier pentru ca ploua, iar asta e minunat pentru ca de la ora 12 am tot stat sa ud placa sa nu crape, dar acum munceste ploaia in locul meu.

Din cate am inteles, asta a fost cea mai grea etapa si cea mai costisitoare ca bani. Daca am noroc, in 2 luni si jumatate reusesc sa ridic casa la rosu si ma pot gandi la urgentarea lucrurilor pentru a ma muta in ea. Momentan mutarea la iarna in noua casa e doar pe planul C, deci sunt sanse destul de mici sa se intample asta, mai ales ca dupa ce o ridici, urmeaza o serie noua de etape, de lucrari si de bani care sunt investiti in ea.

Partea buna e ca odata cu avansarea lucrarilor, ma simt tot mai motivat sa fac si mai multi bani, ca sa pot sa o termin. Anul acesta business-ul meu e un adevarat heirup prin care incerc sa-l cresc, mentinand o rata buna a profitului, profit pe care il incasez si il investesc in aceasta casa.

 

Dale de ciment

La fiecare turnare, ramane o anumita cantitate de beton in pompa, care nu poate fi turnata cu elefantul si care de obicei se pierde. La mine am intins-o pe drumul de acces, cumva ca sa mai intaresc baza construita la inceputul anului. Asadar m-am gandit sa folosesc o mica parte din acest beton pentru a face niste dale asemanatoare cu cele pe care le-am cumparat de la Brico Depot. Sunt constient ca nu or sa iasa perfecte ca cele din magazin, ca nu or sa fie la fel de frumoase, dar sunt curios ce iese si, daca imi place, la urmatoarea turnare pregatesc si mai multe ladite.

Aveam ladite din plastic, pe care le-am luat gratuit de la Kaufland si pe fundul lor am pus folie recuperata de la polistirenul extrudat pus in fundatia casei, adica am refolosit lucruri pe care altii in mod normal le aruncau. O sa va tin la curent cu ce-mi iese si o sa fac atunci poze si cu produsul final. Momentan arata cum il vedeti in cele cateva lazi.

 

Ploaie (la 5 ore dupa turnare)