In sfarsit, un sistem de alarmare competent

Posted by

Eram prin gradina cu treaba, cand din magazie a inceput sa se auda un sunet ciudat, nu-mi dadeam seama de unde se aude si, desi ma ducea cu gandul la o alarma, nu reuseam sa-mi dau seama ce ar putea fi. In cele din urma, am vazut ca telefonul meu era cel care scotea sunetele respective si deja ma gandeam ca gata, o sa isi dea duhul (zilele trecute l-am scapat pe ciment si i-am pleznit putin ecranul pe margine, aproape ca nu se vede; si ma gandeam ca acum ma anunta ca urmeaza sa-si dea duhul).

Am privit pe ecran si am citit rapid ca este vorba despre o alarmare, urmatorul lucru pe care l-am facut a fost sa citesc atent mesajul ca sa stiu daca o iau sau nu la fuga, mai ales ca aveam 500 de kg de lemne si o scara mare de metal fix deasupra mea. Nu era cazul sa fug. Era doar un test, un test al unui sistem foarte bine venit.

Chiar in urma cu cateva saptamani discutam despre inutilitatea alarmelor de suna in prima zi de miercuri a fiecarei luni. Povesteam interlocutorului meu ca pe afara primesti alerte pe telefon, stii daca e atac aviatic, cutremur sau inundatii ca sa poti lua rapid decizii de genul, sa iesi afara din cladire sau sa ma sui sus pe acoperisul cladirii ca vine apa mare.

Oricum, dupa multe lucruri care se intampla in Romania si care ma fac sa ma simt in nesiguranta, de data aceasta parca ma simt putin mai in siguranta. Nici nu ma intereseaza cati bani a costat sau cu ce firma s-a facut, important e ca salveaza vieti si, cel putin in timpul inundatiilor, un astfel de sistem face minuni sau poate face minuni. Sunt cazuri in care se pot da alerte din ora in ora cu actualizari legate de vreme sau alte situatii de urgenta.

Prefer ca de acum incolo, in fiecare miercuri la inceput de luna, sa primesc o astfel de alerta, decat sa-mi sune in cap niste sirene de pe vremea razboiului.

One comment

Comments are closed.