Inca mai e loc pe piata de hosting din Romania

Posted by

Desi concurenta pe acest segment de servicii este foarte mare, se pare ca inca mai e loc pentru firme noi, care vand servicii de hosting si care pot oferi servicii concurentiale cu firmele mari de pe piata.

Astfel am descoperit o firma noua pe piata, lansata chiar la inceputul acestui an si care are capital 100 romanesc. GWHOST ofera atat servere VPS, cat si servere dedicate sau cu management. Eu, personal, sunt adeptul serverelor cu management, pentru a nu imi bate capul cu problemele care mai apar uneori cu un astfel de server. Nu exclud nici cazurile in care ma mananca degetele si mai stric eu ceva.

Ce ofera GWHOST?

Preturi cat mai mici pentru clienti, dar fara a afecta calitatea serviciilor pe care le ofera si, de asemenea, are o echipa de suport disponibila 24/7, asta fiind cel mai important aspect atunci cand vine vorba de achizitionarea unor servicii de hosting, din punctul meu de vedere.

De exemplu, desi multi ofera gratuit back-up, am propriile scripturi care fac asta foarte bine si ma asigur ca nu raman niciodata fara date. Stim cu totii ce scandal a fost acum cateva luni, cand o firma mare de hosting a lasat toti clientii in aer atat pe partea de servere, cat si pe partea de back-up-uri.

Preturile pe VPS incep de la 3.65 euro pe luna, ceea ce mi se pare incredibil de putin; nici nu vreti sa stiti cat platesc eu pentru VPS-ul actual, asa ca cel mai probabil in cel mai scurt timp voi pregati o mutare.

Tot legat de serviciile VPS pe care acestia le ofera, toate vin cu virtualizare KVM si au harduri SSD, ceea ce conteaza cand vorbim de viteza cu care se poate incarca un site sau cu care pot rula diferite procese pe server.

Un alt aspect important pentru mine este colocarea, am tinut mortis sa fie in Romania in momentul in care mi-am dat demisia si am renuntat si la serviciile de hosting ale firmei unde lucram. Tot ce pot sa va spun e ca uneori conteaza sa ai un serviciu de VPS in Romania si nu in Europa sau mai stiu eu in ce alt colt al lumii. De ce conteaza? Pentru SEO, pentru viteza de incarcare a paginilor (care, de asemenea, conteaza la SEO), pentru experienta vizitatorului si, nu in ultimul rand, din patriotism.

In concluzie, este o oferta care merita studiata si luata in seama, pentru ca, desi vorbim de o firma noua pe piata, vine cu preturi bune si atractive si cu servicii cu un bun raport calitate/pret.