Masa la care vreau sa stau peste 20 de ani

Posted by

Ieri a fost ziua tatalui meu, a implinit 71 de ani. Desi a fost o saptamana grea, in care am muncit din greu la terenul unde urmeaza sa-mi construiesc o casa, am zis ca macar ieri sa o lasam mai usor si sa ne ocupam de lucruri care sa ne ia mai putin efort. Mai ales ca a fost o saptamana grea, in care am muncit in fiecare zi impreuna cu el de la 7 dimineata pana seara, la apusul soarelui.

Asa ca am construit o masa. Initial voiam sa mi-o construiesc singur, dar dupa multe discutii contradictorii, am renuntat la idee si am ales sa o facem impreuna. Uneori, in timpul lucrului, ne certam pe diverse lucruri, fie masoara gresit ceva, fie eu incerc sa ii explic ceva si el vorbeste despre cu totul altceva si atunci normal ca nu se pupa ce zic eu cu ce zice el. Si asa ajungem uneori sa ne certam din cauza unor lucruri minore.

Nici ziua de ieri nu a fost fara astfel de incidente, dar am considerat ca e o zi speciala, asa ca am incercat sa o memorez, sa memorez fiecare moment al acelei zile, ca peste 10-20 de ani cand voi sta si voi manca la masa respectiva si poate tatal meu nu va mai fi, sa imi aduc aminte cu placere ziua cand impreuna am construit-o.

Bineinteles ca nu doar masa e construita impreuna, am muncit din greu si mai avem si la anexa casei (o constructie destul de mare, cu scopuri multiple) si la alte proiecte si idei pe care le-am avut si la care uneori am avut nevoie de ajutor. Dar am ales ca masa aia sa fie simbolul care sa dainuie peste ani. Sa speram ca peste 20 de ani vom sta impreuna sa savuram o bere (lui ii place berea, eu nu ma omor).

Am ales insa masa ca un simbol, e o masa solida, din lemn si sper sa reziste zeci de ani de acum incolo. E masa la care ma voi aseza mereu cu placere si care imi va aduce mereu aminte de ziua de ieri.

Momentan mai trebuie finisata, grunduita si lacuita, dar in poze puteti vedea cateva dintre etapele realizarii ei.