Azi mi-am incarcat telefonul cu energie verde

Posted by

Nici nu stiti ce satisfactie poate sa fie atunci cand poti sa te folosesti de energia electrica in mod gratuit, sau oarecum gratuit. De fapt, am prieteni care stiu asta, de exemplu Alexandru Haivas, dar pana azi nu apucasem sa experimentez senzatia pe propria piele. Va spun ca e de-a dreptul minunat.

Pentru cei care nu stiu inca, mi-am construit un mic sistem fotovoltaic, e de cateva zile in functiune si astazi, ca tot aveam telefonul pe la 7%, l-am incarcat pana la 100% direct de la regulatorul panourilor. Chiar daca era innorat si ploua, reusea totusi sa produca vreo 35 Watt sau poate chiar mai mult, nu ma pricep inca sa citesc prea bine cifrele de pe ecranul regulatorului. Dupa ce mi-am incarcat telefonul, m-am simtit mandru sa imi sun un prieten si sa ii spun ca telefonul meu e „plin” de energie verde.

In caz ca va intrebati cam cat de mic este sistemul despre care v-am vorbit, este vorba de un sistem fotovoltaic care imi poate furniza cam 1.5 KW timp de cateva ore bune. Bateriile stocheaza cam 9.6 KW, iar panourile produc in conditii optine 500 W, sunt doar 2 panouri momentan, pentru ca nu am nevoie de mai multe, dar cu timpul numarul lor va creste.

Cu siguranta o sa ma mai auziti vorbindu-va despre asta, mai ales ca vreau sa experimentez si alte tipuri de energie verde pe viitor si deja ma gandesc sa vad ce stie sa faca sau cat stie sa produca o mica eoliana, doar ca nu am gasit ceva sa ma satisfaca momentan, mai ales ca sunt interesat de cele cu ax vertical. Am vazut eu cateva modele mici, ceva de 300 W, dar nu sunt prea multe date despre ele la vanzator, stiu ca sunt chinezesti si nu ma incanta, desi am vazut pe net ca si cu cele cu ax orizontal Breeze sunt probleme, desi ai zice ca sunt ceva mai serioase.

Daca aveti intrebari legate de tehnologia fotovoltaica, le puteti lasa in comentarii, nu ca m-as pricepe prea tare, dar poate va pot raspunde totusi, daca nu puneti intrebari prea grele.