Ce jocuri online preferati?

Posted by

Si cand ma refer la jocuri online, ma refer la jocuri care pot fi jucate in retea cu cativa prieteni, nu foarte complicate si, eventual, sa fie interesante si usor de invatat de cineva care nu s-a mai jucat niciodata la ele. Daca au si o componenta educativa, cu atat mai bine. In general, dupa cum veti putea vedea si mai jos, ma refer la jocuri online de tip board games, dar sunt deschis si la alte optiuni.

De exemplu, in urma cu cativa ani, ma mai jucam cu jumatatea mea draga, Rummy, nu pentru ca nu am avea jocul in casa, ci pentru ca e mai usor sa se ocupe un computer de asta. Ce nu mi-a placut atunci, era faptul ca regulile sunt putin diferite de ce stiam eu si asta m-a facut sa pierd de cateva ori. Apoi am descoperit Cashflow 101 si multa vreme pentru o perioada ne-am jucat acest joc. De curand am ajuns sa joc pentru prima oara in viata Monopoly; jucasem Turism cand eram mic si nu pare mult diferit sau mai complicat decat acesta. L-am gasit chiar pe facebook, desi ceva imi spune ca numarul de jocuri gratuite s-ar putea sa fie limitat la 5 jocuri per utilizator.

Dupa cate v-ati dat seama deja, pana acum am jucat cel mai mult jocuri de tip board games, iar motivul pentru care le prefer online este legat pur si simplu de comoditate. Prefer sa nu stau sa fac zeci de calcule pe hartie sau sa consult de fiecare data manualul jocului ca sa invat ca „4 case se upgradeaza si creeaza un hotel”, ca trebuie sa platesc nu stiu ce taxe sau sa calculez cati bani am de luat de pe nu stiu ce chirie. Decat sa stau sa culeg piesele de Rummy si sa le asez pe masa, mai repede prefer sa stam 4 prieteni la masa cu laptopurile in fata si sa ne jucam, dar si sa socializam in acelasi timp. E drept ca la Monopoly am jucat „la distanta”, astfel incat am folosit oferta de mii de minute de la Vodafone ca sa facem conferinta intre noi in timpul jocului.

Asadar, sunt deschis la noi optiuni si sper sa ma ajutati sa descopar jocuri la fel de interesante precum cele de mai sus. O sa rog de asemenea pasionatii de board games sa se abtina de la comentarii negative, stiu ca ceea ce am scris mai sus e o blasfemie pentru ei, cum adica sa te joci pe computer un joc de genul celor de mai sus, cand ele au fost create tocmai pentru a fi jucate pe masa, dar sunt lenes si imi e sila sa strang piesele sau sa fac tot felul de calcule, asa ca prefer variantele online.

6 comments

    1. L-am vazut prin magazine, cred ca o sa studiez putin sa vad cam despre ce e vorba in el.

    2. Momentan zice ca nu ma pot inregistra, desi sunt putin cu calendarul in urma: „SORRY, NO REGISTRATION POSSIBLE ANYMORE!

      PlayCatan will be closed on Jan. 18, therefor a new registration is no longer possible. But on Jan. 7, the new Catan Universe will be opened with an Early Access phase (open test and development phase). Please register there for a free account after Jan. 7.”

Comments are closed.