La o saptamana dupa ce m-am reapucat de scris pe blog

Posted by

Stiti ca de la inceputul lunii mi-am propus sa scriu zilnic, ceea ce am si facut, indiferent de cat de obosit sau de ocupat am fost. Totodata, mi-am si luat ceva timp pentru a analiza cateva idei de articole si pentru a alege cele mai bune rezultate.

Au trecut doar 6 zile si deja rezultatele sunt uimitoare. Adica, sincer, eu nu ma asteptam, a crescut traficul, a crescut vizibilitatea si se intrezaresc noi colaborari. Aveam de gand sa fac o analiza la final de luna, dar mi-a sarit in ochi pe dashboard o crestere de trafic destul de spectaculoasa si am zis ca trebuie sa ma uit mai atent la ce s-a intamplat.

Mai am cateva idei de articole bune, dar momentan sunt prin draft, neterminate. De asemenea, sunt curios de rezultatele obtinute la final de luna, chiar daca lumea va fi mai preocupata de Black Friday decat de ce scriu eu pe blogul personal.

Nu am niste indicatori anume pe care sa ii urmaresc, de exemplu prin analytics nu mai intrasem de luni de zile sa ma uit la trafic, pur si simplu vreau sa vad incotro duce acest drum, fara a avea un target anume sau ceva asteptari speciale. 

Scriu pentru a ma relaxa in primul rand, pentru ca imi place si pentru ca vreau sa-mi impun mie sa fac chestia asta zilnic, asa cum altii poate aleg sa mearga zilnic in parc si sa alerge timp de o ora.

Cu ce ma ajuta sa scriu zilnic?

Ma ajuta din foarte multe puncte de vedere. In primul rand ma relaxeaza, nu e un stres si in momentul in care scrisul zilnic pe blog va redeveni un stres, probabil ca atunci ma voi opri.

Ma ajuta sa tin legatura cu comunitatea creata in jurul blogului si pe care o vreme am cam neglijat-o. Am primit numeroase reactii din partea cititorilor in privat in ultimele zile si asta nu poate decat sa ma bucure.

Notez zilnic 2-3 idei, dar la final de zi doar una ramane valida. E un fel de exercitiu pe care il fac pentru a putea aplica fix acelasi mod de gandire si in business, unde si acolo am idei, dar caut sa le desfiintez rapid, astfel incat sa ramana doar cele mai bune.

Pana acum nu am simtit nevoia sa am articole de back-up sau sa scriu cateva pe care sa le pun deoparte pentru momentele in care nu voi avea timp/chef/dispozitia necesara pentru a asterne cateva cuvinte. Teoretic am facut-o in trecut, e o strategie buna prin care poti avea continut zilnic pe blog, dar cel putin momentan nu am simtit nevoia sa fac asta. (Mergand pe exemplul anterior, alerg azi 2 ore ca sa nu mai alerg si maine.)

Ce alte lucruri imi mai propun sa fac zilnic

Vreau sa-mi dezvolt si alte obiceiuri, doar ca momentan nu vreau sa ma incarc cu prea multe, astfel incat lucrurile sa devina prea apasatoare si sa nu fac fata. Mergem cu pasi mici inainte.

One comment

Comments are closed.