Lectie de voluntariat la CS Aurora Baicoi

Posted by

 Pentru mine a fost o lectie, pentru ca trebuie sa recunosc, nu cred ca am facut pana acum parte vreodata in vreun program de voluntariat, cu exceptia voluntariatului pe blogul meu. Probabil ca nu as fi refuzat, doar ca pana acum nu s-a ivit ocazia. Si cum invitatia primita in urma cu cateva zile era de nerefuzat, am mers impreuna cu alti 4 bloggeri din Prahova, Nicolae Mihalcea, Ana Musat, Dana Schiopu, Livia Iusan, sa ajutam la reconstructia stadionului.

Jobul nostru a fost relativ usor, sa vopsim gardul, sau mai bine zis sa-l dam cu grund. Asa ca am pus mana pe pensule si la treaba, mai ales ca tovarasii de blogosfera din Bucuresti ajunsesera ceva mai devreme si erau deja la munca.

Dupa munca, a urmat si partea de distractie, respectiv un mini campionat de rugby intre echipele de voluntari. Eu am stat, m-am uitat cat e terenul ala de mare si ma gandeam in sinea mea: „nu mai bine mai vopsesc 2-3 stalpi decat sa alerg dintr-un capat in altul?„, asa ca am zis pas, preferand sa stau sa filmez ce se intampla si sa pregatesc un super material video cu echipa bloggerilor. Material care s-a pierdut la transferul pe computer aseara, ca se iubesc foarte mult Android si Ubuntu. Noroc ca am ramas cu pozele facute de Dana cu aparatul foto. Au fost 6 echipe care s-au luptat intr-o varianta non-touch a celebrului sport de rugby, bineinteles ca in finala a ajuns si a castigat echipa bloggerilor, formata din: Nicolae Mihalcea, Andrei Cismaru, Alin Pandaru, Alexandru Tunaru, Laurentiu Buica, Toma Nicolau, David Pripas si Marian Ionescu.

Dupa meciurile amicale intre voluntari, a urmat un meci intre profesionisti si apoi drumul inapoi spre casa, pentru ca, dupa atata munca si distractie, trebuia sa ne mai intoarcem si pe la casele noastre. Desi nu am apucat sa stam de vorba prea mult (ca doar s-a muncit acolo, nu s-a stat la vorba), mi-a facut placere sa reintalnesc si pe Chinezu, Cristina Bazavan, Marius Matache, Florea Cristian si altii, ca sigur uit vreunul din ei si se supara.

Si, la final, va las sa vedeti pozele:

Nu in ultimul rand, felicitari celor de la Petrom si programului Tara lui Andrei, fara de care reamenajarea stadionului nu ar fi fost posibila.