Lucy (2014)

Posted by

Inca din primele secunde mi-am dat seama ca o sa fie un film bun. Pana la final, aveam sa concluzionez ca este un film de nota 10. Un film care se apropie mult, in topul personal, de un alt film extraordinar, si anume, Masina timpului, care mi s-a parut extraordinar si pe care l-am vazut de mai multe ori.

Nota mica de pe IMDB mi-o explic prin prisma faptului ca fimul este un mixt intre scene oarecum statice de gen documentar (mai ales in partea de inceput a filmului) si scenele pline de actiune ale filmului. Probabil trecerea brusca de la actiune la documentar si invers supara publicul spectator consumator de filme de cinema, ca sa nu zic consumator de comercial.

Pentru mine a fost super tare filmul, poate i-as da un singur minus, la final, pentru ca se incheie cam brusc si puteau sa gaseasca un alt mod de a incheia filmul. Sincer, nici nu vad ce incheiere i-ar fi putut da, daca ati vazut filmul si aveti idei, sa le lasati in comentarii, ca-s curios cum altfel s-ar fi putut termina filmul.

Dincolo de ideile prezentate in film, ideea principala in sine se bazeaza pe un mit, de fapt noi ne folosim tot creierul, doar ca numarul de sinapse conectate la un moment dat este pe undeva pe la 10%. Au mai fost si alte discrepante in film, care nu au nicio treaba cu realitatea, dar e un film sf pana la urma, e problema celui care crede in miturile respective si care crede ca ce se intampla in film ar putea fi real.

7 comments

  1. Am vazut in dr House ca atunci cand canti la un instrument muzical se „aprinde” tot creierul, adica sunt sinapse care acopera mare parte din el :D…

  2. Intradevar, finalul filmului s-a incheiat brusc. As fi adaugat mai multe personaje (bad guys, cops, fbi agents), un scenariu asemanator filmului transcendence si se realiza un film bun de 1h45min .

  3. ‘”Scenariul 2. Pe baza informatiilor din respectivul stick, se creaza o noua revolutie tehnologica, facem un salt in viitor (20 ani), Lucy miraculos traieste (intr-o stare vegetativa), tehnologia ajunsa pe maini rele produce un declin negativ in societate. Si actiunea continua cu o salvam pe Lucy si Lucy ne salveaza. ” Cred ca ar fi un minunat blockbuster 🙂

  4. Şi eu abia aştept să-l văd acest film. Încă de când am văzut primul trailer, mi-am pus în minte să-l vad. Este în topul celor mai aşteptate filme de către mine.

Comments are closed.