M-am jucat cu Jabra Elite 8 Active

Posted by

N-am să vă mint, căștile de la Jabra sunt preferatele mele; le folosesc de vreo câțiva ani, încă de la Elite 2 și 3, iar ultimul model pe care l-am folosit de mai bine de un an, Jabra Elite 5, îmi place foarte mult. Așa că despre noile căști Jabra Elite 8 Active nu o să am decât cuvinte de laudă, mai ales că vin cu un design mai atrăgător, materiale mai de calitate și multe alte îmbunătățiri.

Ce mi-a plăcut cel mai mult?

În primul rând, materialul din care sunt făcute sau cu care sunt învelite căștile. Pare un cauciuc moale, dar rezistent, care oferă o mai bună aderență a lor atât în ureche cât și atunci când le iei sau le pui la loc în cutie. Sunt construite să reziste; au trecut cu succes toate testele standardului militar SUA, și anume 810H, ceea ce le face rezistente și fiabile în orice fel de condiții, de umiditate, de temperatură sau de altitudine. Rezistă de asemenea până la 1,5 metri sub apă, fiind certificate IP68. Carcasa este și ea certificată IP54, rezistă la praf și stropi, dar totuși încercați să nu o scăpați în apă.

Au fost catalogate drept cele mai rezistente căști true wireless din lume, iar noul model nu a sacrificat nici estetica, nici calitatea sunetului pentru a ajunge la aceste standarde. Tehnologia HearThrough™ (Transparență audio) atenuează zgomotul și interferențele produse de vânt, fără însă a bloca sunetul traficului, asigurând siguranța fără a compromite calitatea sunetului.

Deși nu mi-a sărit în ochi prin comunicatul de presă, când scriam articolul mi-am amintit că citisem ceva pe unul dintre site-urile de afară despre încărcare wireless. Iar când am văzut pe site că la accesorii recomandă un charging pad, nu am stat mult pe gânduri și am verificat. Se încarcă wireless, și asta e unul dintre feature-urile pe care le apreciez cel mai mult. Am impresia că și căștile pe care le folosesc în prezent, Jabra 5, se încarcă wireless și eu nu am știut.

Deja știți că are 6 microfoane care ajută din plin la filtrarea sunetului înconjurător, iar conectivitatea stabilă cu ceasurile inteligente și folosirea unor funcții precum Google Assistant, Fast Pair, Swift Pair e de asemenea un plus.

Țin undeva la 8 ore fără a te ajuta de bateria externă din carcasa în care stau și până la 32 de ore cu tot cu energia stocată în această carcasa. Din experiența mea de utilizare, nu ajungi să rămâi vreodată fără baterie la ele, chiar și când am stat să mă uit pe YouTube la materiale video.

Mie personal îmi plac, deși nu am de gând să mi le opresc, pentru că sunt cu gândul la Jabra Elite 10 pe care urmează să le testez în curând. Dacă vreți mai multe informații atât despre Jabra Elite 8 Active cât și despre Jabra Elite 10, aruncați un ochi pe site-ul jabra.ro și veți vedea acolo toate specificațiile.

Prețul este de 979.99 RON și este disponibilă în 4 culori: negru, caramel, gri sau navy blue.