Maratonul Curateniei

Posted by

Vineri am fost alaturi de Fundatia Comunitara Prahova si JYSK Romania la Maratonul Curateniei. Aflat la prima editie, acesta s-a concentrat pe cateva strazi din Ploiesti, Campina si Valea Doftanei. Alaturi de peste 160 de voluntari, am adunat si eu o parte dintre gunoaiele aruncate pe strazi sau pe marginea raului Doftana de oameni fara prea multa educatie sau bun simt.

La eveniment au participat elevi de la Liceul Victor Slavescu, alaturi de cativa profesori, cei de la Clubul Sportiv Aurora Baicoi si multi tineri voluntari (elevi) din localitatile Sirna si Tariceni, dar si voluntari care au aflat de eveniment cu ajutorul internetului si s-au inscris in proiect.

Desi e foarte frumos sa vezi tineri implicati in asemenea evenimente sociale, trebuie sa va spun ca un asemenea maraton este deosebit de obositor atat pentru organizatori, cat si pentru voluntari. Din pacate, desi s-au strans foarte multi saci de gunoi (veti putea vedea si in poze), nu reprezinta decat o foarte mica parte din gunoiul existent in orasele in care traim.

Aflat la primul eveniment de acest gen, m-am cam speriat putin de ce am putut gasi pe marginea drumului, mai ales in Ploiesti. Chiar au fost zone in care am rugat copiii sa ne lase pe noi, adultii, sa le curatam, ca nu era de ei. Mai auzisem povesti, dar parca nu e acelasi lucru ca atunci cand vezi cu ochii tai ce tampenii pot arunca oamenii.

Inainte de a va prezenta galeria foto si filmarile facute la eveniment, vreau sa mai multumesc inca o data celor de la Fundatia Comunitara Prahova si JYSK Romania pentru implicare.

Galerie Foto

Daily vlog