Masina de harvestit trafic

Posted by

 Nu am fost cel mai infocat fan Dune dar cuvantul asta mi se pare minunat pentru articolul care urmeaza. E vorba de acele articole care au o perioada mare de perisabilitate si care produc trafic constant. Sunt articole care pot aluneca foarte usor in zona seo-spam asa ca atunci cand le scrieti cred eu ca trebuie sa aveti mare grija pentur a nu aluneca in aceasta parte cu ele.

Trebuie sa recunosc ca pe mine nu m-a pasionat foarte mult treaba asta dar cu timpul am descoperit cateva articole care imi asigura o baza de trafic foarte utila. Oricat de neimportant ar fi acest trafic, sau ar considera uni ca nu este bun de nimic, daca articolele sunt alese cu grija poate conta foarte mult. Eu am mers cu ele pe zona profesionala dar am descuperit unele care produc trafic chiar daca nu sunt atat de related cu blogul meu.

Nu o sa lungesc prea mult vorba despre aceste articole, va spun doar atat ca am doua dintre ele care desi aduce trafic din pacate traficul sau mai bine zisi unici harvestiti sunt de cea mai slaaba calitate. Unu este cel despre Transilvania Vision si unu este mai vehi cu niste planse pentru incepatorii windows. Ambele aduc trafic constant dar din pacate nu chiar trafic de calitate. Oricum am cateva articole mult mai bune care aduc trafic mult mai interesant si mai pe aria mea de interes.

Daca tot scrii zilnic pe blog, atunci din cand in cand cauta si astfel de articole care sa iti aduca o baza de trafic si mai ales sa fie conectate bine cu latura ta profesionala. Ca un hint asa de final, va pot spune ca probabil tutorialele pot intra in aceasta categorie. Daca esti programator baga niste tutoriale de programare, daca esti pasionat de arta pune niste cursuri de pictat, sau primi 10 pasi in pictura. S-ar putea sa iti aduca multe avantaje pe termen lung aceste mici „spice harvester” cum le-am numit eu.

Si atentie cine va inghite masinile de harvestit trafic ca sunt multi viermi sub paturile blogosferice.

3 comments

 1. Mie sa stii ca mi-a placut Dune! :)) Mi-a placut si jocul (Dune 2000), mi-au placut si cartile, si mi-au placut si filmele.

  Acum, cel mai important factor in traffic harvesting este de departe relevanta (din punctul meu de vedere). Cat timp scrii articole pertinente (indiferent ca sunt nisate sau nu), cat timp aduci argumente si contra-argumente, etc.

  Traficul nu e relevant in calitatea unui blogger. Personal consider ca exista bloggeri foarte buni (si ti-as da cateva exemple, dar ma tem sa nu imi stergi comentariul crezand ca este spam) care nu au trafic mai deloc!

  Sincer, prefer 100 de vizitatori unici pe zi care sa fie relevanti, in loc de 10.000 nerelevanti. Daca vrei trafic nerelevant, poti sa cumperi!

 2. @George am si articole care harvestesc trafic relevant doar ca nu am vrut sa le dau ca exemplu. Fiind blog personal am scris despre lucruri personale fara sa imi dau seama de efectul pe care il vor avea. Adica aia cu Transilvania Vision ma sunau o data la 2-3 saptamani, ma enervasera, nu ma gandeam atunci ca articolul respectiv ajunge pol de referinta in „domeniu”.

  Acum sper ca nu te gandesti ca 80% din trafic e din respectivele articole. E vorba de 10-20 de unici pe luna cred.

 3. Eu fac inca de la inceput asta. S-ar putea spune chiar ca am o nisa despre care scriu – o categorie de filme.

Comments are closed.