Acum am si un motiv intemeiat sa stramb din nas

Posted by

Ultima oara cand am dat mana cu un ziarist, in mod inconstient am strambat din nas, apoi intrebat daca am avut replatii neplacute cu vreun coleg de presa, am raspuns ca nu. In general cam asa este, sunt destul de brutal incat sa nu se puna nimeni cu nebunul. Sau poate de la mine nu are ce sa fure dar asta nu ii opreste sa fure de la altii.

Cu toate acestea incerc sa fiu pozitiv si sa ma gandesc ca cei din presa sunt si ei oameni si ca nu sunt toti asa. Insa sunt cativa care nu-si fac de loc treaba cum ar trebuii si asta nu doar ca ii afecteaza si pe ceilalti jurnalisti dar face sa se stirbeasca din respectul de care ar trebuii sa aiba parte meseria de jurnalist.

In urma cu mai mult de o saptamana il vad pe Vali Ovidiu foarte suparat pentru ca una din fotografiile lui a fost furata si folosita intr-un ziar. Intr-un ziar care am inteles ca nu se distribuie gratis pe la colt de strada si unul care se cumpara pe bani. La cat e de calm si pacifist Vali nici nu ma gandeam ca nu se ajunge la o situatie amiabila si unde ambele parti sa fie multumite. Din pacate nu a fost asa si tot ce a primit drept raspuns a fost ca „si altii mai mari fura„.

Ce s-a intamplat de fapt, poza pe care o vedeti la mine mica sus in colt si pe care o puteti vedea in marime mai mare aici a fost furata si folosita in ziarul Ploiestii. Toate detaliile le puteti citi pe blogul lui Vali in articolul pe care va rog sa-l preluati si voi pe blogurile voastre daca puteti. Sa aratam ca presa trebuie sa faca ceea ce trebuie si sa nu mai fure.

De asemenea voi incerca peste o saptamana sa colectez toate articolele scrise si sa fac o analiza a impactului. Asta daca voi avea timp.

Incercand parca sa mai spele rusinea colegilor de presa se pare ca si Fido s-a alaturat „campaniei” de sustinere a lui Vali Ovidiu si a scris despre asta aici. Asteptam si alte ziare online si offline din Prahova sa se alature in aceasta „campanie”.

( sursa foto )

5 comments

  1. Stai să înțeleg: tu te aștepți la dreptate, dar tu începi articolul cu o poveste despre cum ai strâmbat din nas când ai cunoscut un ziarist fără a afla nimic despre respectivul, doar pentru că lucrează într-o instituție media de unde câștigă o pâine? Să-mi fie cu iertare, dar după raționamentul tău aș putea spune că strâmb din nas când cunosc bloggeri, pentru că am vorbit cu un anume Gigel care nu mi-a plăcut și el era blogger, drept urmare te bag în aceeași oală cu el.

    Cât despre inițiativa lui Vali îi țin pumnii și felicitări!

  2. Roxu, ai perfecta dreptate, din pacate asa se intampla uneori, nu am strambat constient din nas, nici macar nu mi-am dat seama de gest eu pana nu am fost intrebat. Mai ales ca jurnalistul respectiv e si blogger si auzisem numai de bine de el, dar nu stiu ce m-a facut sa stramb din nas cand am vazut legitimatia de presa.

    Probabil din cauza unor intamplari de genul celei de mai sus, s-a infiltrat in subcostientul meu ca nu merita respectati. Am scris si in articolul cu pricina.

Comments are closed.