Masurarea temperaturii si umiditatii cu Samsung Galaxy Note 3 / S4

Posted by

samsung-logo Eram in vizita la mama soacra si se vaita ca nu mai indica corect termometrul digital al centralei termice. Initial am intrebat daca are un termometru medical, bun si el pentru masurarea temperaturii din camera, in lipsa de altceva. Apoi am stat putin pe ganduri si mi-am zis: „cum ar fi daca telefonul meu ar sti sa faca si asta?„, asa ca l-am scos din buzunar si am dat un search rapid pe google dupa „samsung galaxy note 3 temperature measurement„.

Printre primele rezultate era un clip pentru S4, l-am deschis si imediat ce am vazut ca temperatura este indicata de aplicatia S Healt mi-am dat seama ca a venit preinstalata si pe Galaxy Note 3 si, dupa cateva click-uri, deja masuram temperatura.

Initial indica 30 de grade, preluand probabil caldura palmelor mele, dar imediat ce l-am pus pe masa, a inceput sa scada pana la temperatura de 20 de grade, cam tot atat cat indica si senzorul digital de pe perete (19.8 grade Celsius).

In caz ca aveti si voi un Note 3 sau un S4 si vreti sa masurati temperatura, tot ce trebuie sa faceti este sa accesati aplicatia S Health, iar din meniul aplicatiei sa accesati zona Comfort level. Initial este setat pe grade Kelvin, dar mergand la setarile aplicatiei, veti putea schimba usor in grade Celsius.

Atentie unde il puneti, pentru ca daca il tineti in mana, va prelua temperatura mainilor, de asemenea daca ati jucat vreun joc care a incalzit puternic procesorul inainte de a folosi aplicatia S Health, s-ar putea sa indice cu cateva grade in plus.

Aplicatia S Health are si alte optiuni interesante, am tot zis eu ca o sa ma ajute la Proiectul Mister 78, dar inca nu am apucat decat sa bag greutatea in ea si nu am facut absolut nimic in directia aceasta.