Mergem inainte

Posted by

Oricat de greu ar fi, nu exista nimic care sa poata sa ma opreasca. Prietenii mei apropiati stiu asta si mai stiu ca, atunci cand imi pun ceva in cap, nu exista cuvantul esec pentru mine. Imi aduc aminte ca de cateva ori am urcat munti pe care nu eram pregatit sa-i urc, ca de cateva ori am ajuns in punctul in care am spus „nu mai pot”, pentru ca pur si simplu nu eram pregatit fizic sau mental pentru acel traseu, dar asta nu insemna ca renunt, insemna ca doar am nevoie de o pauza ca sa-mi refac puterile.

De-a lungul vietii am reusit majoritatea lucrurilor pe care mi le-am propus. Nu exista obstacol atat de mare incat sa nu-l poti trece. Eu stiu foarte bine asta si stiu ca de data asta e o batalie foarte grea pe care trebuie sa o castig. Nu, nu am patit nimic grav, doar ca trebuie sa duc cateva batalii interioare si, dintre toate bataliile, acestea sunt cele mai grele. Cand ai un sistem solid de valori, e aproape imposibil ca lucrurile din exterior sa te mai influenteze intr-un fel, insa, pe de alta parte, tocmai acest sistem de valori bine pus la punct poate fi greu pus la incercare atunci cand traiesti intr-o societate bolnava, cand oamenii din jurul tau au cu totul alte valori si ajungi sa te intrebi daca tu esti cel bolnav intr-o societate corecta.

 

Caut sa ma intorc in punctul in care a inceput totul

Sunt multi care cred ca pasiunea mea pentru antreprenoriat mi-a fost inoculata de catre oameni din online, precum Cristian Manafu, Andrei Rosca, Bobby Voicu, Vlad Stan, Dragos Roua si altii. Ei bine, ei doar mi-au cultivat aceasta pasiune, au fost maestrii de la care am invatat (sau de la care am incercat sa invat) arta antreprenoriatului. Visul meu e mult mai vechi, in 2002 mi-am infiintat propria firma, dar s-a intamplat asa de tarziu, pentru ca nu am avut banii necesari infiintarii ei; chiar si atunci cand am infiintat propria mea companie, a trebuit sa mananc ketchup pe paine pentru ca firma asta sa-si inceapa existenta.

Tu cam cat de departe ai fi dispus sa mergi pentru a avea propria companie? Si cam cat de departe crezi tu ca as fi eu dispus sa merg pentru ca aceasta sa nu dispara?

Ce a fost inainte de firma? Ce altceva imi mai placea sa fac? Voi pleca de la valorile mele de baza si voi construi din nou lucruri marete, pentru ca asa sunt eu cladit ca om, sa nu ma opresc, sa nu renunt la visele mele, sa nu imi fie rusine sa incerc sa dobandesc lucrurile pe care mi le doresc, sa lupt, uneori chiar si pentru placerea de a lupta.

 

Fratii lui Harap Alb

Urmarind interpretarea de mai jos, mi-am dat seama ca, in multe privinte, seman cu Harap Alb. Poate ca nu am trecut prin fiecare etapa descrisa in poveste, poate ca mai am de luptat si poate ca nici nu ajung la destinatie, dar sunt sigur ca pana la final calatoria in sine a fost una excelenta.

Curand, foarte curand, va trebui sa iau o decizie si s-ar putea ca aceasta decizie sa fie la fel de radicala ca cea din ziua in care am spus (intr-un anumit context) ca de maine nu mai vreau sa fiu prost si din ziua aceea lucrurile s-au schimbat radical. Totul sta intr-o simpla declaratie.

3 comments

Comments are closed.