Vine vara, ne trebuie un aparat de aer conditionat

Posted by

Chiar daca suntem inca la inceputul lunii mai, zilele calduroase isi fac tot mai des aparitia, ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca am un aparat de aer conditionat pe care nu l-am mai folosit de ceva vreme, cam de vara trecuta, dar si la faptul ca nu face fata si ca ar fi bine sa mai cumpar unul.

Cand l-am cumparat pe primul, am ales unul de capacitate mai mare, astfel incat sa faca fata la suprafata pe care o avea de racorit vara si incalzit iarna; ceea ce nu am socotit eu foarte bine a fost circulatia aerului in interior si faptul ca biroul meu e destul de departe de camera unde e montat aparatul, drept urmare aerul rece nu prea ajunge si pana in biroul meu decat foarte greu.

Asa ca am decis ca e vremea sa ma uit dupa un nou aparat de aer conditionat. Daca data trecuta am luat un Samsung cu modul de wi-fi si de care sunt foarte multumit, am zis ca de data aceasta sa incerc si alte firme, sunt unele foarte bune pe piata si mult mai ieftine. Caracteristicile dupa care ma uit acum sunt: un pret mic, un consum redus de energie si un inverter de 9000 BTU. Cred ca mi-ar fi bun chiar si mai mic de atat, dar nu cred ca exista pe piata asa ceva.

Nu-mi trebuie modul wi-fi, am invatat ca poti controla un aparat de aer conditionat si cu o priza wireless. De asemenea, lucrez acum la un modul care sa masoare temperatura si pe care sper sa-l pot dezvolta pe viitor sa masoare si sa controleze si alti parametri. De fapt, tocmai cand scriam acest articol mi-a venit o super idee pentru #casaHaotik si pe care am de gand sa o pun in practica pentru ca mi se pare foarte interesanta.

Revenind la aparatele de aer conditionat, voi ce aparat ati recomanda pentru o camera de mici dimensiuni, tinand cont de caracteristicile de mai sus? Ati recomanda un aparat SH (nici nu stiu daca exista asa ceva, la mana a doua), ati recomanda o anumita marca? Sunt si alte caracteristici la care ar trebui sa ma uit pentru ca sunt importante?

2 comments

  1. Vezi ca Daikin are si la 7000 de BTU, chiar pe siteul de ai pus tu link.

  2. Da, dar sunt mai scumpe decat alea de 9000 BTU din ce am vazut. Oricum o sa ma mai documentez.

Comments are closed.