Mergem pe jos sau cu autobuzul?

Posted by

mers pe jos Uneori sunt curios, asa ca fac lucruri, pe care nu le fac de obicei, din pura curiozitate, fara a fi implicat emotional sau a avea dorinta de a face asta mai des. Cam asa s-a intamplat si in aceasta seara, cand am pierdut autobuzul si, cum era timp destul pana la tren, am decis sa aflu care este timpul in care parcurg pe jos distanta de la locul de munca pana la Gara de Nord.

O alta curiozitate era legata si de cum arata traseul, obstacole, santuri, nisip, pentru o eventuala deplasare pe acest traseu cu ajutorul unor role, skateboard sau, de ce nu, jucaria pe care am pus ochii in Austria (am scris aici despre ea).

traseu

Timpul necesar pentru a parcurge traseul a fost de aproximativ 35-37 de minute (nu eram decis la inceput daca sa merg sau nu pe jos pana la gara, asa ca am estimat distanta parcursa pana la momentul deciziei). Practic, eram undeva pe Beller la fara 1 minut si la si 32 de minute eram deja in gara.

Traseul are o lungime de 4.1 km (conform google maps) si a fost parcurs in aproximativ 3500 de pasi (conform aplicatiei S Health de pe Note 3). Trebuie de asemenea sa recunosc ca, nestiind care este timpul necesar pentru a ajunge la tren, am mers destul de intins, la pas grabit. Nu mi-a dat prin cap sa dau drumul si la o aplicatie de gps, sa stiu exact distanta si viteza medie de deplasare.

S-Healt Date Traseu

Amuzant a fost faptul ca in momentul in care treceam pe deasupra pasajului de la Piata Victoriei, autobuzul se afla la intrare in pasaj, blocat in trafic. Dupa ce am trecut prin pasajul metroului si am stat o groaza la un semafor la capatul celalalt al pasajului, m-am reintalnit cu autobuzul care se chinuia in trafic. Ne-am reintalnit din nou cand m-a depasit si apoi cand eram foarte aproape de gara, el apucase sa intoarca in fata garii si sa inceapa un nou traseu. Nu-s suta la suta sigur ca e exact autobuzul pe care l-am pierdut, de obicei face 20 de minute, dar avand in vedere traficul, cat si faptul ca e vineri, nu m-ar mira sa fi facut 35-40 de minute pana la gara.

6 comments

  1. La cat de aglomerat e in Bucuresti, cred ca singura solutie ar fi o bicicleta care s-ar face mica (am vazut ca exista asa ceva) ca sa o poti cara mai usor in metrou si ce mai aveti voi acolo. Si in Timisoara e horror, mai ales ca s-a inchis la sensul de la universitati.

  2. Eu prefer sa merg pe jos ori de cate ori am ocazia si nu sunt presat de timp. E mult mai sanatos si daca tot m-am lasat de sport, macar atat sa fac. 🙂

  3. mersul pe jos pe distante sub 4-5 km e tot timpul mai ok decat cu transportul in comun daca nu e urat afara.

  4. Din experiență îți spun că pe traseul respectiv poți merge cu orice: role, skateboard, trotinetă.

    Dar cel mai eficient e să mergi cu o biclă pliabilă și cu echipament de ploaie în rucsac (pantaloni și pelerină). Ochelarii galbeni sau transparenți sunt buni că protejeze de praf. Eventual ar mai trebui o șepcuță (chiar și de vară) și mănuși pentru vreme rece.

Comments are closed.