Metehnele parintilor

Posted by

Deseori apar conflicte intre generatii, iar daca eu am norocul ca tatal meu sa inteleaga foarte multe, desi a trait intr-o epoca „de aur”, cu multe limitari si presiuni, totusi nu pot sa nu vad zi de zi parinti care au diverse limitari:

1. Trebuie sa ai un job

Daca nu esti angajat nicaieri, atunci esti un nimeni. Se adauga aici si tipul de job ca, daca stai la birou si nu faci nimic, ce job e ala, trebuie sa muncesti in campul muncii cu forta muschilor, altfel si job-ul ar putea fi dubios. Cum poti sa faci bani stand toata ziua pe scaun.

2. Multi bani = ilegalitate

Probabil daca faci multi bani, sigur nu ii faci fiind angajat, ci dezvoltand o afacere. Deci, prin prisma unui astfel de om, nici nu muncesti (ca el nu o sa conceapa faptul ca tu de fapt muncesti de 10 ori mai mult decat un angajat) si faci si bani, sigur faci afaceri necinsite cu statul, fie furi sau excrochezi pe cineva.

Un alt blocaj al intelegerii lor apare atunci cand tu incepi o noua afacere in care risti sa pierzi o suma egala sau mai mare cu toti banii pe care el i-a castigat muncind 30-40 de ani. Cum ii explici unui om ca ai facut din afacerile tale in cateva luni de zile banii pe care el i-a castigat muncind o viata? A avut un salariu de 2000 de lei pe luna timp de 40 de ani, adica undeva la 200.000 de euro. Cum ii explici ca tu ai riscat in nu stiu ce afacere banii aia.

3. Jocuri piramidale

Dupa Caritas, toata lumea vede in orice sistem de afiliere piramide si jocuri necinstite. Cei care suntem de ceva ani pe internet stim ca sistemele de afiliere pe mai multe nivele sunt la ordinea zilei si sunt un intrument de marketing destul de eficient in anumite cazuri. Intr-o lume a internetului in care vorbim de Profitshare sau 2parale nu cred ca mai e asa greu de inteles un sistem de afiliere, chiar daca are mai multe nivele.

4. Trebuie sa ajungi cineva in viata

E greu nu doar pentru parinti, ci pentru foarte multi oameni sa inteleaga ca exista unii care sunt fericiti cu ceea ce fac ei zi de zi, chiar daca acest ceva inseamna un trai modest si un job la care se duc zi de zi. Exista oameni care, dupa job, prefera sa stea cu sotia, cu copiii, cu prietenii, sa se uite la un film, sa se plimbe pur si simplu pe strazile orasului. Si vine unul ca mine si ii intreba „cum, tu nu vrei sa fii bogat?” Daca revin la parinti, acestia vor pune intotdeauna presiune pe tine sa ai un job mai bun, o casa mai mare, o masina mai tare, desi poate deja le ai pe toate acestea si nu iti trebuie nimic mai mare, mai tare, mai scump sau mai luxos.

5. Iti vor intotdeauna binele

Si asa este, doar ca binele pe care ti-l doresc ei s-ar putea sa nu fie binele pe care ti-l doresti tu. Ei vor sa ajungi doctor, tie iti plac la nebunie masinile si sa surubaresti si vrei sa ajungi mecanic. Sau visul tau este sa calatoresti in jurul lumii, sa vezi alte popoare si poate pe acolo nu o sa ai ce manca si o sa faci foamea si o sa fie foarte nasol pentru tine, dar toate astea nu vor conta pentru ca tu iti indeplinesti visele. Visele tale, nu ale lor.

One comment

Comments are closed.