Mi-am luat Samsung Galaxy S23 ULTRA, de la evoMAG

Posted by

Deja e tradiție, pot să spun, dacă căutați pe blog Galaxy Note, vedeți povestea fiecăruia. De fiecare dată mi se pune pata că vreau telefon, îl comand cu ridicare din showroom și plec la București după el. De fiecare dată când ajung în showroom, ofticat de traficul din București, zic că data viitoare o să-l comand prin curier și o să am răbdare să ajungă în 2-3 zile prin curier, ca să nu mai stau eu 2 ore în trafic, una la dus și una la plecare.

Chiar mă întrebam azi, stând în showroom-ul evoMAG și amintindu-mi de promisiunea de a nu mai le comanda cu ridicare din showroom, oare iar zic așa și data viitoare sunt acolo ca un câine turbat care își vrea jucăria preferată.

Oricum, spre surprinderea mea, acum am comandat un model aflat în depozit la furnizor, și pe site scria 3 zile până ajunge în showroom. Așa că am stat vreo oră să mă gândesc dacă iau modelul de 256 GB sau aștept 3 zile modelul de 512 GB. Chiar m-am mirat că am luat decizia pentru cel de 512 GB, chiar dacă asta implică 3 zile de așteptare. Mi-am trecut peste toate dorințele mele și am zis că aștept 3 zile. Așteptam și după curier, dar e fix perioada de până în Crăciun și curierii sunt supraaglomerați în perioada asta, și parcă nu-mi venea să risc vreo 6 zile lucrătoare, ceea ce însemna la limita între a veni anul acesta sau abia după revelion. Culmea, ieri l-am comandat și azi dimineața mi-a venit mesaj că pot să-l ridic din showroom. Chiar le-am dat mail să fiu sigur că să nu mă pun la drum degeaba, mă gândeam că abia vineri o să mă duc la București după el.

De ce Galaxy S23 Ultra?

Simplu, nu mai există seria Note XX, dar spre norocul meu au pus stilus-ul pe S-uri. Mă rog, să nu vă gândiți că îl folosesc prea des, dar uneori chiar e util, în rare situații, și prefer eu să-l știu acolo. Ultimul stilus era să-l pierd în pădure la Sovata, noroc că a tipat telefonul după el. Trebuie neapărat să verific funcția asta și la S23.

Există tot felul de păreri negative pe forumuri legate de acest model. A mai dat greș uneori Samsung, să nu ne amintim de Note-ul ăla care lua foc, dar am totuși încredere deplină în produsele lor și mă simt și norocos, așa că sunt destul de sigur că al meu nu o să aibă probleme. Vom vedea.

Pentru că telefonul meu Note 8 dădea semne de oboseală, și mă cam văitam de ceva vreme de el și știam că trebuie un telefon nou, aveam două alegeri posibile, chiar dacă mai existau și altele. iPhone 15 Pro Max sau Samsung Galaxy S23 Ultra, și chiar dacă compăratiile între cele două dădeau câștigător categoric pe S23 Ultra, nu asta m-a convins în final. Mi-am luat un Mac Mini mai vechi, SH, ca să mă conving și eu de ecosistemul celor de la Apple și din păcate pentru ei nu prea m-au convins. Știu că fanii Apple o să-mi sară în cap și o să-mi spună că am făcut cea mai proastă alegere, ideea pe scurt că ecosistemul ăla perfect al lor pe mine nu m-a convins. Cu alte cuvinte, un Mac Mini vechi a înclinat balanța decisiv în favoarea Samsung.

Primele impresii

Nu e prima oară când testez un telefon model mai nou și după atâția ani de utilizare Note 8, instinctul meu e să pun degetul arătător undeva pe spate în căutarea senzorului de amprentă. Sunt curios cât de repede o să dispară acest instinct acum în utilizarea de zi de zi.

Cred că vă dați seama că nu am apucat mai mult de câteva ore să mă joc cu el, așa că nu pot să zic că l-am testat cum se cuvine. Pentru cei care doresc un review mai complet, să-mi zică în comentarii și revin cu un review după o lună de utilizare, dacă e cazul.

În încercarea de a împerechea căștile de la Jabra, am dat pe un clip video (mai mult pentru sunet) și mi s-a părut că difuzorul chiar e puternic. Parcă prea puternic pentru cineva care nu preferă să pună manele la maxim în tramvai sau în alt mijloc de transport în comun.

Un alt lucru pe care nu-l mai făcusem de mult, am vorbit cu telefonul la ureche și se auzea incredibil. Motivul principal pentru care folosesc căștile Jabra e atât ca să am mâinile libere, cât și pentru faptul că casca de la Note 8 se auzea de câțiva ani extrem de încet. Așa fie foloseam căștile dacă era o convorbire mai lungă, fie eram fix ca moșii ăia surzi și dădeam telefonul întotdeauna pe speaker. Parcă și uitasem cum e să vorbești cu telefonul la ureche.

Culorile, iarăși de la primul contact, mi-au adus aminte de Note 2 sau 3. E drept că atunci trisau și aveau din fabrica activată o funcție care le făcea mai intense. Îmi aduc aminte că am dezactivat-o și după 2 zile am activat-o la loc, că nu-mi mai plăceau culorile așa cum sunt ele în natură. Nu știu dacă S23 Ultra are și el o astfel de funcție, dar mi-a făcut plăcere să-mi aduc aminte de vremurile când dormeam cu Note sub pernă (exagerez desigur).

De unde ți-l poți cumpăra și tu?

Normal că de la evoMAG, dă click pe link. (Mi-e prea lene să mai pun acum un link de afiliere, oricum am văzut că oamenii, dacă pui link de afiliere, parcă zici că le bagi mâna în buzunar, așa că fără link de afiliere, eu sunt ok și așa)

Video cu unboxing-ul lui

Știți că obișnuiesc să pun și tot felul de clipuri cu unboxingurile produselor pe care le cumpăr sau, de ce nu, uneori le și primesc, așa că nu se putea să lipsească un unboxing de la Samsung Galaxy S23 Ultra.

Pentru hateri

Am văzut că mereu se oftică câte unul pe net, că pare articolul scris cu iz de advertorial, că e reclamă mascată, că e piscotareală și așa mai departe. Penultima oară, pentru că nu am luat ultimul model, apăruse deja Galaxy Note 10 și eu am luat 8, era un individ ofticat pe internet că vezi domnule, l-am primit ca să le fac reclamă și că faptul că nu mi-au dat ultimul model spune multe despre calitatea articolelor mele. Așa că am pus poza de mai jos, e tăiată din mai multe pagini de comenzi din contul meu evoMAG și lipite ca să rămână doar comenzile telefoanelor din seria Galaxy Note, ca să vedeți că sunt luate din bani munciți de mine, și nu îmi amintesc să fi avut vreodată parte nici măcar de vreun discount special, decât dacă era vreo ofertă pe site la fel ca pentru toată lumea.