Mi-am luat un joc de remi

Posted by

Peste tot se scrie rummy, nu stiu nici din ce cauza la noi mereu a fost numit remi sau de ce s-ar citi asa. De vreme ce am jucat toata noaptea de revelion, am zis ca nu strica sa am unu in casa. Defapt si celalalt set e tot al meu, doar ca se joaca parinti in draci, ca de asa e la batranete ai ceva timp sa te si relaxezi.

Ce as vrea sa gasesc pe net e un set de reguli mai clare, defapt nu regulie sunt problema ci punctajul pentr bicolor, unicolor sau duble. Da am facut de cateva ori la viata mea si asemenea ispravi.

Tata joaca bine, al naibi de bine, pe vremea cand era locotenent in armata jucaul la greu in cazarma am inteles. In rest eu am mult noroc sau profit de niestiinta celorlalti, nu ma vad vre-un expert, nu am jucat niciodata pe net.

Despre joc imi trezeste multe amintiri, defapt cred ca pe vremea lu’ Impuscatul era una din putinile distracti, familia mea se ducea la un vecin si jucau pana la miezul nopti, eu plangeam pe langa masa ca vroiam sa joc si eu si nu aveam voie ca era joc de oameni mari. Defapt asta mi-a ramas in minte legat de vremurile comuniste ca oamenii aveau timp sa se vada sa se distreze si nu era nebunia de acum in care fiecare om e foarte ocupat si nu are timp de ceilalti.

Despre setul celalat am si despre el amintiri, ne intorceam de la mare si l-am zarit in vitrina la un magazin din Slobozia, si nu au scapat ai mei de mine pana nu mi l-au luat. Intre timp a capatat ceva pirogravaje pe el, am acolo tabla mea pe care e inscriptionat Dr. (nu de la doctor si ce la Dragos)

M-am gandit ca e bun unu in casa, e un mod placut de a petrece cateva ore bune cu familia si prietenii din cand in cand, si ca probabil serile de la Snow Explosion vor fi mai animate cu acest joc.

3 comments

Comments are closed.